Acum citesti
Rucsac iluminat pentru ciclişti de la Lumos

Lumos-NOX-product-shot-297x297Lumos-ninja-product-shot-297x297Luminile pentru biciclete au cunoscut o dezvoltare fantastică în ultimii ani, devenind foarte mici şi foarte puternice, în special pentru MTB, dar au apărut şi câteva inovaţii interesante pentru oraş cum ar fi stopul care desenează o bandă de bicicletă pe asfalt sau gripuri cu iluminare. Această nouă idee de rucsac iluminat de la Lumos pare a fi promiţătoare.

Lumos-ninja-riderLumos este o companie indiană care produce rucsaci şi portbagaje cu încărcătoare solare pentru ciclişti şi o cască echipată cu lumini cu LED pentru frână şi semnalizare. Recent au apărut nişte prototipuri pentru un rucsac cu iluminare complexă.

Lumos-ninja-logoRucsacii Lumos folosesc un acumulator intern cu litiu-ion reîncărcabil pe USB pentru a ilumina forme de pe spatele rucsacului, acestea putând funcţiona în mod continuu sau să clipească. Panourile luminoase sunt impermeabile şi conexiunile lor sunt rezistente la apă. Acestea pot să se zgărie la un accident, dar se vor rupe foarte greu. Durata de viaţă a bateriilor este aşteptată să fie de 2-4 ani. Au fost lansate imaginile a două prototipuri, Ninja şi Nox, care s-ar putea să nu intre fix în această formă în producţie.

Lumos-ninja-banner-600x338Ninja are o capacitate de 6 l şi este modelul mai mic, având pe spate un panou luminos în formă de ciclist. Forma şi distribuţia greutăţii rucsacului au fost optimizate ca ergonomie pentru ciclism iar materialul din care este confecţionat este impermeabil până la 70 mm.

Lumos-ninja-details-600x338Rucsacul include mai multe compartimente, inclusiv unul extensibil, două compartimente catifelate pentru ochelarii de soare sau dispozitivele mobile şi un compartiment pentru scule. Compartimentul principal poate stoca fie un laptop de 14 inch fie un sac de hidratare de 3 l. Există de asemenea un suport pentru cască sau geaca de ploaie şi un suport demontabil pentru aparatul foto pe centura de la brâu.

Materialul de pe spate dispersează transpiraţia şi ajută la ventilaţie. Bretelele sunt şi ele perforate. Greutatea este de 800 g şi va fi disponibil negru sau argintiu.

Lumos-nox-banner-600x338Modelul Nox are 15 l şi un spaţiu de depozitare mult mai mare, pe spate fiind un X mare iluminat care se întinde de la umeri până în zona lombară, cu logo-ul în formă de fulger al companiei în mijloc. Compartimentul principal poate stoca un laptop de 15.6 inch sau un sac de hidratare de 3 l. Un buzunare exterior din plasă elastică poate să păstreze o sticlă de apă iar în zona inferioară sunt bucle cusute pentru a ataşa lacăte sau alte obiecte.

Lumos-nox-details-600x338Nox are multe din caracteristicile lui Ninja, inclusiv ergonomia proiectată pentru ciclism, materialul rezistent la apă, spatele şi bretelele ventilate, prinderea detaşabilă pentru cască (aceasta acoperă parţial X-ul luminos când este folosită) şi un buzunar catifelat pentru obiecte sensibile.

Rucsacul nu are compartiment special pentru aparatul foto, cântăreşte 800 g şi va fi disponibil negru sau verde.

Lumos are deja produse câteva bucăţi şi se aşteaptă să le lanseze pe Kickstarter în ianuarie 2016. Momentan rucsacii nu sunt prezentaţi pe site-ul producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 5 =