Acum citesti
Nukeproof Digger 2020 atacă potecile echipată cu noul Shimano GRX

Pe lângă bicicleta de enduro Nukeproof Mega ce și-a câștigat renumele în EWS, aceștia oferă și un model mult diferit, dar tot pentru offroad. Nukeproof Digger poate fi o bicicletă perfectă de antrenament iarna pentru atleții de la enduro iar în 2020 aceasta vine echipată cu noua serie de componente dedicate pentru gravel Shimano GRX.

Geometria cadrului din aluminu Nukeproof Digger nu a fost schimbată de la lansarea modelului în 2018, fiind aceiași și în 2002, cu un unghi al furcii de 71.3 grade și al tijei de șa de 74 de grade. Se păstrează și furca integral construită din carbon cu gât conic și ax bolt-thru. Butucul spate folosește standardul 12×142 mm iar chainstay-urile de 425 mm permit montarea de anvelope de MTB de 27.5×2.1, modele road plus 650b de 47 mm (care sund de fapt și dotarea din fabrică) sau roți de șosea 700c cu anvelope specifice. Cadrul are prinderi pentru portbagaje iar puntea dintre seatstay-uri e în continuare demontabilă dacă se dorește instalarea unei aripi de protecție.

Nukeproof Digger vine însă în 2020 echipată cu noul grup de componente dedicate pentru gravel 1×11 Shimano GRX. Modelele Factory și Comp primesc o casetă de pinioane 11-42 cu deraioarele Shadow Plus RD-RX812, respectiv RX810.

Digger e dotată cu frâne Shimano GRX cu etrieri cu prindere flat mount și discuri de 160 mm la ambele roți. Modelul Comp primește manetele RX-600 și etrierii RX-400 în timp ce modelul de top Factory primește manetele și etrierii RX-810, cu manetă dropper integrată pentru tija BrandX Ascend cu cursa de 125 mm și cablul rutat intern.

Ambele versiuni sunt echipate cu anvelopele WTB Sendero 650b Road Plus montate pe roți WTB Serra la modelul Comp și pe modelul de gravel DT Swiss G1800 pe versiunea Factory. Nukeproof a montat pe Digger ghidoane late de 480/500 mm pentru a oferi o poziție mai apropiată de MTB decât de șosea, acestea fiind învelite cu ghidolină groasă cu plută pentru a amortiza vibrațiile de la denivelările potecii.

Echiparea Nukeproof Digger e completată de șaua Nukeproof Neutron și cuvetele Warhead. Comp primește o pipă non-serie cu înclinație de 7 grade în timp ce modelul superior Factory primește o pipă ZIPP de 6 grade.

Prețul pentru Nukeproof Digger Factory e de 2635$ în timp ce modelul mai ieftin Comp costă doar 1976$. Ambele sunt deja disponibile la distribuitorii Nukeproof.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =