Acum citesti
Noul Santa Cruz Hightower are cursă mai lungă și suspensie reproiectată

Cine a studiat bicicletele Santa Cruz în ultima vreme a observat probabil că multe din modelele lor de trail au primit noua suspensie VPP. Pentru 2020, modelul Hightower 29 intră în clubul celor cu amortizorul montat jos. Primește de asemenea un pic mai multă cursă, ceea ce o face o bicicletă versatilă pentru toate tipurile de trasee.

Hightower 2020 oferă acum o cursă spate de 140 mm și toate modelele vin cu furcă de 150 mm. Împreună cu roțile de 29, cursa o face o bicicletă foarte capabilă de trail iar Santa Cruz zice despre Hightower că poate fi folosită oriunde, oricând. A doua generație Hightower va fi oferită în mai multe versiuni din carbon, C sau CC, plus trei din aluminiu. Cadrele din aluminiu sau carbon CC sunt disponibile și separat și au mărimi între S și XXL.

Suspensia Hightower e proiectată să aibă o funcționare aproape perfect liniară, fiind foarte sensibilă și absorbind excelent atât obstacolele mici cât și loviturile mari. Este de asemenea o platformă excelentă de pedalat iar urcarea pe poteci e foarte eficientă, chiar dacă amortizorul e lăsat deschis.

Cadrele Santa Cruz sunt construite cu un echilibru de rigiditate, rulaj fin și greutate mică. Tuburile masive ale Hightower-ului, conexiunile solide la headtube și monobloc, triunghiul spate dintr-o bucată și brațele suspensiei mici fac ca rigiditatea cadrului să fie foarte bună.

Chiar dacă Hightower au seattube-ul întrerupt, acesta a fost păstrat cât mai vertical pentru a accepta tije dropper lungi. Cadrele S acceptă tije cu cursa de 125 mm, cele M de 150 mm, cele L și XL de 175 mm iar cele XXL chiar de 200 mm. Cadrul are monobloc filetate și butuc spate de 148 mm. Hightower vine echipat cu foaie de 30t dar acceptă foi de până la 36t.

Alte detalii ar fi prinderile de suport de bidon în triunghiul principal, protecția de pe downtube, o protecție de chainstay ce anulează zgomotele și o aripă de protecție ce păstrează amortizorul curat.

Rutarea internă a cablurilor e foarte elegantă, acestea intrând prin headtube fără să se frece de cablu, în interior având tuburi ce fac rutarea ușoară de tot. Modelele din aluminiu oferă și ele rutare internă, dar cu un design un pic diferit al zonei de intrare.

Santa Cruz face biciclete rezistente, acoperite de o garanție pe viață la cadru. Acestea sunt și ușor de întreținut. Pivotul inferior de pe Hightower are un port pentru lubrifiere iar axul poate fi demontat cu un multitool simplu. Santa Cruz păstrează componente de schimb pentru cadre 10 ani și oferă rulmenții pentru pivoți gratuit pe viață! Fie că se ia legătura cu un magazin distribuitor Santa Cruz, fie direct cu producătorul, rulmenții de schimb vor fi gratuiți!

Există 10 versiuni ale modelului Hightower 2020, dar unele componente se regăsesc pe mai multe dintre acestea. Toate vin cu transmisii cu 12 pinioane, tije dropper și anvelope tubeless Maxxis Minion DHR 3C EXO TR 2.4 la ambele roți – Santa Cruz a ales să monteze anvelope de spate și pe față pentru a avea dimensiunea de 2.4 la ambele roți. Iată câteva din caracteristicile modelelor din gamă.

Patru versiuni folosesc cadrul de top din carbonul Santa Cruz CC. Modelele CC au în denumire materialul, grupul de componente și includ și RSV dacă sunt echipate cu roțile Santa Cruz Reserve. Toate modelele CC sunt echipate cu furci RockShox Lyric Ultimate și amortizoarea Super Deluxe Select Ultimate.

Modelul de top XX XX1 AXS RSV de mai sus nu face niciun compromis. Transmisia electronică SRAM XX1 AXS este în centrul atenției și, bineînțeles, regăsim și roțile din carbon Reverse. Hightower CC XX1 AXS RSV are un preț de 10.499$.

Mai jos în gamă să află Hightower CC XTR RSV pentru iubitorii Shimano, la 9099$, modelul CC X01 RSV la 8299$ și CC X01 fără roțile Reserve la 7099$.

În versiunea cu cadru din carbon C, Santa Cruz oferă trei versiuni Hightower. Modelele C S vin cu furcă RockShox Lyric Select+ și amortizor Super Deluxe Select+ în timp ce modelul C R vine cu furcă Yari RC și amortizor Fox Float Performance DPS.

Modelul C S RSV din imagine e singurul din gama C cu roți Reserve din carbon și are prețul de 6399$ dar există și o versiune C S fără acestea la 5199$. Ambele au transmisii SRAM GX. C R oferă cadrul de carbon cu o transmisie NX la prețul de 4299$.

Cu cadru din aluminiu există trei versiuni Hightower. Modelul de top A S din imagine are furcă Lyrik Select+, amortizor Super Deluxe Select+ și transmisie GX la 4199$. Hightower A R are furcă Yari RC, amortizor Fox Float Performance DPS și transmisie NX la 34999$. Modelul cel mai ieftin A D folosește furca RockShox 35 Gold RL cu amortizorul Fox Float Performance DPS și transmisie SRAM SX la prețul de 2899$.

Pentru cei ce vor să își construiască propria bicicletă, Santa Cruz oferă cadrele și separat. Modelul Hightower CC FS are prețul de 3299$ iar modelu A din aluminiu are prețul de 1999$.

Pe partea feminină, noul Juliana Maverick este bicicleta pereche a Hightower-ului cu care împarte același cadru, dar amortizorul are alt reglaj iar șeile și grip-urile sunt cu forme specifice.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului și în curând pe cea a distribuitorului în România.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 1 =