Acum citesti
RGT Sinaia Infernul Muntelui 2017 – detalii despre traseu

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la o nouă ediție a cursei de șosea Infernul Muntelui de la Sinaia, etapă în cadrul seriei RoadGrandTour. Dacă te pasionează ciclismul de șosea evenimentul de la Sinaia este unul potrivit pentru a-ți testa în primul rând condiția fizică. Înscrieri la această cursă se mai pot face doar până pe data de 15 iunie 2017. Evenimentul are loc duminica 18 iunie.

Infernul Muntelui 2015 – foto Florian Raducanu

Traseul concursului este aparent simplu și constă într-o buclă de 7 km ce trebuie parcursă de 10 ori. Cei mai buni, care vor reuși să facă cele 10 tururi, vor fi însumat și o diferență totală de nivel de 2.300 m. Cu alte cuvinte, deloc puțin.

Infernul Muntelui 2015 – foto Florian Raducanu

Se începe din centrul orașului Sinaia. Din zona de start se intră direct în urcarea către istoricul cartier Furnica. Practic avem urcare continuă preț de 3 km cu mici coborâri până acolo, dar nu vă bazați pe ele. Ajunși la 1039 m altitudine continuăm cu alte două coborâri scurte și două cățărări până la km 3,6. De aici urmează coborâre până înapoi în Sinaia. Cei 3,6 km de urcare au o rampă medie de 6,3 %. Nu pare mult însă sunt câteva zone cu urcări distrugătoare. La km 1,6 începe o cățărare de 65 m cu rampă medie de 30%! Apoi la km 3 avem o rampă medie de 18%. Plus altele.

Infernul Muntelui 2015 – foto Florian Raducanu

Strada Aosta, prima stradă în urcare, este cea mai abruptă, după ea traseul continuându-se prin splendida zonă împădurită a Sinaiei, în proximitatea casei lui Nicolae Iorga și a multor altor clădiri interbelice, până în punctul de altitudine maximă, în apropierea Cabanei Schiori. De aici, traseul coboară prin mijlocul cartierului Furnica, pe lângă anexele Castelului Peleș, trece pe lângă Mănăstirea Sinaia, Cimitirul Eroilor, Cazinoul Sinaia, Hotelul Palace, ajungând din nou în inima stațiunii, pe Bulevardul Carol/DN1, continuându-se apoi până în zona de start/finiș.

Infernul Muntelui 2015 – foto Florian Raducanu

Așadar un traseu care va favoriza cățărătorii. Pe coborâre, străzile din Sinaia sunt cunoscute pentru serpentinele acute, așadar și aici va fi nevoie de tehnică pentru a le putea negocia în viteză. Vă așteptăm la start!

Infernul Muntelui 2015 – foto Florian Raducanu
Infernul Muntelui 2015 – foto Florian Raducanu
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × one =