Parada micilor biciclisti anunta data de 8 iunie pentru editia 2019

0

Ziua Mondială a Bicicletei este sărbătorită începând din 2018, în fiecare an pe 3 iunie. De ziua ei Asociația GO4FUN învaţă copiii să pedaleze la o nouă PARADĂ A MICILOR BICICLIȘTI. Participarea este gratuită. Voluntarii se pot inscrie aici. Pentru copii înscrierile se fac aici.

De la organizator:

Parada Micilor Biciclisti sarbatoreste în acest an sub motto-ul Pedalează și Reciclează – It’s all about ReCycling ziua mondiala a bicicletei (3 iunie) si ziua mondiala a mediului (5 iunie) învațându-i pe cei mai simpatici și mai activi dintre bicicliști totul despre mersul pe două roți în siguranță și despre cât este de important să reciclezi pentru a proteja natura!

Parada Micilor Bicicliști are ca scop promovarea mersului pe  bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cea mai fragedă  vârstă și își propune să-i învețe pe cei mai tineri  bicicliști regulile care trebuie respectate în timpul deplasării pe  doua roți, atât individual, cât și în pluton, familiarizându-i cu plimbările cu bicicleta în grup.

Evenimentul este dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta și senzația de libertate pe care aceasta o oferă. Scopul principal este acela de a-i învăța pe cei mici și mai mari principiile de bază pentru a deveni viitori bicicliști urbani responsabili, într-un mediu sigur – ferit de orice trafic rutier, un mediu relaxat și plin de veselie. Cu sprijinul partenerilor și al voluntarilor din comunitatea bucureșteană de bicicliști, copiii participanți vor învăța care sunt regulile de siguranță pe care trebuie să le respecte în timpul deplasării pe două roți, cum să manevreze bicicleta printre obstacole și mai ales, cum să pedaleze în grup. Fiecare etapă parcursă va fi bifată în Brevetul Micului Biciclist, pe care fiecare participant îl va avea în kit-ul de înscriere, alături de alte cadouri speciale pentru ei.

Parada Micilor Bicicliști este o invitație la un stil de viață sănătos, prin sport și protejarea mediului înconjurător

Preț de 7 ore (între orele 7:00 și 14:00) traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și Piața Unirii, reducând astfel emisiile de carbon.

ZONELE de activități vor fi amplasate pe cele două sensuri ale Bulevardului Unirii și vor cuprinde:

  • Probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă: deplasarea printre jaloane din materiale reciclabile, respectarea indicatoarelor de circulație, jocuri pe bicicleta, etc
  • Plimbări în pluton cu respectarea regulilor de deplasare în grup ale bicicliștilor
  • Zona de relaxare creativa si în siguranță, cu însușirea prin joc a regulilor de circulație specifice bicicliștilor
  • Vânătoare de comori pe Bdul Unirii în echipe formate din copii și adulți sau din tineri peste 14 ani.

Vă invităm să fiți alături de noi în acestă aventură pe două roți împreună cu cei 2000 de copii și adulți înscriși deja pentru acest eveniment.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentClubul Sportiv LYKAIOS anunţă LYKAIOS MTB – Vâlcea 2019
Articolul următorYak Attack – cea mai „înaltă” cursă de mtb de pe Pământ!
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

9 − eight =