Retrobike – Dean 800w din anii ’90

1

Îţi prezentăm azi la rubrica Retro Bike acest Dean full suspension din anii ’90 aflat cu mult înaintea vremurilor sale mulţumită geometriei, a materialelor folosite la cadru şi a suspensiei revoluţionare pentru acea vreme. Dean 800w îţi oferea un cadru full suspension din aluminiu Easton care venea împreună cu furca Manitou III. La capitolul materiale exotice intrau şi ghidonul, coarnele şi tija de şa care erau fabricate din titan. Echiparea era un amestec de top alcătuit din Shimano Deore XT şi XTR.

retrobike dean 800w 01Propulsia era asigurată de o casetă Shimano cu 8 pinioane 11-28 în timp ce angrenajul pedalier era de tip ultralight de la Topline. Rularea pe asfalt sau offroad se făcea prin intermediul anvelopelor Tioga Psycho, o marcă foarte cunoscuta la acea vreme. Toată bicicleta cântărea 11,7 kg pentru un cadru de mărime 19,5 inch însă să nu uităm că era printre primele full-uri avansate ale industriei.

retrobike dean 800w 02

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentViaţa ciclistă de zi cu zi învinsă de un desen animat
Articolul următorPompă bluetooth de la Airace
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

15 − 4 =