Breezer Lightning din 1995

0

„Uşor, eficient şi confortabil”. Aşa era prezentat în 1995 modelul Lightning de la Breezer. Şi de ce nu am fi de acord când cadrul avea doar 1,8 kg? Întreaga bicicletă nu cântărea mai mult de 9,8 kg mulţumită ţevilor cadrului Ritchey Logic Prestige. Bicicleta era un omagiu adus componentelor Ritchey mulţumită ghidonul Ritchey Comp Lite, pipei Ritchey Force Lite, furcii rigide Ritchey Logic şi şeii cu railuri din titan. Doar tija de şa era de la Bontrager.

Breezer Lightning din 1995

Transmisia acestui model de excepţie era asigurată de Shimano. Astfel schimbătorul faţă era XT, iar spatele XTR în timp ce rulmentul pedalier era tot Shimano XT la fel ca şi pinioanele şi butucii roţilor. Nu în ultimul rând până şi anvelopele erau Ritchey, model WCS Z-Max Severe Condition (faţă) cu Omega-Bite (spate). Frânele erau tot Shimano XT însă cu manete de la Suntour, iar angrenajul pedalier venea de la Sugino. Foile, Sugino SuperShifter, 3 la număr aveau combinaţia de dinţi 42/32/22T.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTraseu – Munţii Ciucaş şi Munţii Siriu
Articolul următorFat bike Nicolai Argon FAT Pinion – demonstraţie de agilitate în bikepark
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

eleven − ten =