De la mănăstirea Putna, la Drobeta Turnu Severin, 1.400 km de peisaje, aventură, drumeție, redescoperire personală, identitate, cultură, istorie și, evident, sport. Aceasta este pe scurt Via Transilvanica, „Drumul care unește”.
Luna aceasta, pe 22 februarie, cartea „27 de pași”, a lui Tibi Ușeriu, împlinește 4 ani. Este „o carte despre schimbare, care are înţelesuri dincolo de mintea cititorului, în satele, pădurile, oraşele prin care trece Via Transilvanica”. Este cartea care a plătit primele borne de andezit din cele 1400, care marchează traseul.
Via Transilvanica este un traseu gândit să fie parcurs la pas, dar poate fi făcut și cu bicicleta. Cea mai mare parte a călătoriei are loc pe drumuri, asfaltate sau forestiere, dar și pe poteci. Ținând cont de distanța mare pe care o acoperă, puțini dintre noi vor putea să parcurgă traseul dintr-o bucată. Poți astfel să-ți alegi o secțiune care nu include pasaje dificile sau tehnice, reușind astfel să-l parcurgi în întregime pe bicicletă.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…