Categorii: Trasee bicicleta

Traseu bicicletă – Tour du Victoria, Făgăraș

Acest traseu de bicicletă și cicloturism, are ca punct de pornire și finiș, orașul Victoria, de la poalele Făgărașului. Este o tură ușoară, fără dificultăți tehnice, potrivită pentru orice nivel de antrenament și desfășurat pe drumuri cu trafic extrem de redus. Este ideal de pedalat cu prietenii, părinții, copiii. Ține însă cont de faptul că dacă este cald, poate fi epuizant. Am făcut acest traseu în două variante de lungime, de 60 km și 45 km. Așa că dacă tura mare este prea lungă pentru tine, o poți scurta la 45 km. Bicicleta potrivită pentru acest tur este bicicleta gravel sau mtb. Ambele track-uri gps le poți descărca de aici.

Tura noastră începe din orașul Victoria, din parcarea Lidl. Este foarte convenabil întrucât, înainte de plecare, te poți aproviziona de la magazin, cam cu orice. Tura principală are 60 km din care doar vreo 8 sunt drum forestier, iar restul asfalt. Este o tură relaxantă, care traversează multe sate, în care poți face pauze și reaproviziona, la nevoie.

Noi am făcut traseul în sensul invers al acelor de ceasornic, mai precis, începând cu drumul forestier de la poalele Făgărașilor, la care ajungi după 12 km de asfalt. Returul se face pe asfalt, pe drum de câmpie, înapoi spre Victoria. Trebuie ținut cont de faptul că întoarcerea, pe asfalt și peste dealuri, este însorită. Este puțină umbră așa că pregătește-te să transpiri puțin. Neapărat să ai la tine crema de soare, dacă ești într-o perioadă estivală, și multă apă.

Ține cont și de faptul că tura lungă, trece printr-o arie de “protecție sanitară”. Este o zonă largă, îngrădita, cu paznic la intrare. Aparent nu este interzis să o traversezi, paznicul de la poartă fiind foarte prietenos și dispus să ne deschidă. Vei întâlni această poartă la km 36 al traseului. Tura scurtă, de 45 km, ocolește această zonă.

Peisajul întâlnit este simplu și pitoresc. Cât ești pe latura sudică a traseului, drumul de la poalele Făgărașilor, vei merge destul de mult și prin pădure, priveliștea spre munte fiind de multe ori obturată de copaci. Pe partea de nord însă, returul cum ar veni, vei vedea în permanență pe stânga creasta munților. Sunt destul de departe, însă tot ies poze frumoase.

Statistici:

  • Lungime: 60 km sau 45 km
  • Diferență de nivel: 473 m sau 350 m
  • Durată: 5 ore, plus pauze (ritm relaxat)
  • Surse de apă: magazine sătești
  • Download track GPS

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Vezi comentarii

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma