Categorii: Trasee bicicleta

Traseu bicicletă – Mediaș Bike Marathon, tura lungă

O spunem de fiecare dată, concursurile de bicicletă, mtb sau cursieră, sunt excelente ocazii de care poți profita pentru a te plimba. Dacă nu ești pasionat de concursuri, te poți duce pe același traseu ca cel de concurs, dar fără să te concurezi cu nimeni. Mergi la plimbare cu prietenii, familia sau, de ce nu, solo.

Este și cazul turei lungi de la concursul Medias Bike Marathon când, împreună cu Dan Caba și organizatorii evenimentului, am parcurs tura lungă în ritm mai lejer decât dacă aș fi participat cu adevărat la concurs. Ideea acestor trasee, folosite la concursuri, este că în general sunt amenajate și destul de întreținute. Mai mult, de foarte multe ori marcajul de concurs se păstrează de la an la an, acesta fiind un reper în plus după care te poți ghida la fața locului, daca nu ai track-ul gps să zicem.

Tura de 75 km de la Mediaș este tura lungă a maratonului. Dacă nu vrei atât de mulți, mai există încă două distanțe, de 40 sau 25 km. Însă, daca ai un antrenament cel puțin mediu, vei avea timp, într-o zi lungă de vară, să parcurgi acest traseu, chiar și dacă faci multe pauze pentru peisaj.

Tura începe, evident, din Mediaș, iar per total, nu avem zone tehnice care să ne pună la încercare nivelul de „skill”. Din punctul ăsta de vedere, tura este potrivită pentru orice nivel. Însă ce-ți vei testa aici este nivelul de anduranță, pentru că sunt totuși 75 km cu 2.000 m diferență de nivel, potrivit Strava.com. Ba chiar peste 2.200 potrivit BikeMap.net! Așadar, este o tură grea.

Recomandăm acest traseu să fie parcurs vara, când ai suficiente ore de zi-lumină. Vei pedala pe poteci și drumuri liniștite, peste dealuri și prin păduri, peisajul fiind superb, pitoresc și absolut perfect pentru “reîncărcarea bateriilor”. În câteva locuri te vei intersecta chiar și cu celebra Via Transilvanica! Noi am terminat tura noaptea, dar l-am făcut în octombrie, iar dimineața am pornit cam târziu.

Statistici

  • Lungime: 75 km
  • Diferență de nivel: 2.000 m (Strava); 2.230 m (BikeMap)
  • Surse apă: magazine sătești
  • Download track GPS
Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Suport de 6 biciclete de la Thule: noul Revert

Thule a găsit o soluție de a transporta 6 biciclete pe un suport care se montează pe cârlig, un suport…

4 zile in urma

Noul Pinarello Dogma XC, hardtail și full-suspension

Pinarello, cunoscut mai degreabă pentru cursierele de top pe care le fabrică, lansează în tandem noul Dogma, o bicicletă de…

5 zile in urma

Noul Yeti SB165: acum în format mullet

O delectare pentru priviri acest nou SB165, mai ales în culoarea această albastră. Odată cu adăugarea unei roți de 29…

5 zile in urma