Se spune că atunci când cineva pornește o discuție despre vreme, fie nu are ce alte cuvinte să-ți adeseze, fie este plictisit de interlocutorul său. Dacă mă gândesc mai bine, există două curse în România pe marginea cărora vremea poate fi un subiect de discuție și nu neapărat unul pe care-l abordezi din cele două motive de mai sus. La Maratonul Vinului una din probleme a fost mereu căldura mare. De aceea, am tot văzut cum competiția a fost mutată spre finele primăverii, mai degrabă decât în toiul verii. Astăzi însă, la a 6a ediție, concurenții au avut parte de o vreme perfectă, în sfârșit: nu mai mult de 24 de grade și soare cu nori.
Acest concurs mi s-a părut mereu unul cu un vibe relaxat și pot trage aceeași concluzie după al 5lea an în care iau parte la Maratonul Vinului ca spectator. Puțină încordare, multă concentrare în prima sută, apoi zâmbete și multe glume pe traseu.
Astăzi au existat 4 trasee, unul cu o tură de 4 km pentru copii și alte 3, din care două competitive. Cursa a fost de tip XCO, iar asta înseamnă că cei prezenți au trebuit a parcurge una, două sau trei ture a câte 18 km, cu mențiunea că cei care au ales traseul cel mai scurt, nu au fost premiați. La tura lungă, Răzvan Jugănaru și Alexandru Stancu, ambii de la Dinamo-BikeXpert și ambii din Câmpulung au fost primii sosiți, urmați la câteva secunde de Ciprian Comișan, de la aceeași echipă, dar nu din același oraș. Astfel, BikeXpert și-a asigurat o nouă triplă în cadrul competiției de la Urlați.
La feminin, cursa a fost de tip Open, iar podium a fost completat în ordinea sosirii la finish de către Karina Bonta, Dointa Titei și Lavinia Iancu. Irina Dumitru a fost marea absentă, care încă se reface după o răceală puternică, neavând astfel ocazia de a concura acasă.
Cât despre traseu, acesta a fost 99% uscat, cei 1% fiind rezervați pentru cele două bălți mai mari. Diferența de nivel pe tur a fost de 400 de metri, așadar 1.200m în total pentru cei care au ales varianta cea mai lungă. În orice caz, un traseu care poate fi parcurs fără nicio problemă și cu o cursieră de gravel, fără porțiuni tehnice și cu urcări care pot fi abordate cu rapoarte ceva mai mici.
Acestea fiind spuse, astăzi mi-a lipsit forfota mare de altă dată, acea călcare în picioare de pe străzile centrale ale Urlațiului, de la start plecând un pic peste 450 de concurenți. În orice caz, abia aștept să ne vedem cu bine și la anul, la competiția care este mereu acompaniată de soare.
Dragoș Mitroi
Urlați, Jud. Prahova
Notă: fotografiile realizate în cadrul competiției vor fi publicate în cursul zilei de mâine pe wall-ul nostru de facebook. Chiar dacă nu văd pot spune cu exactitate ora, cu siguranță luni dimineață fiecare dintre voi se va putea bucura de ele.
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…
Vezi comentarii
Felicitari pentru articol si fotografii!
Great!