Săptămâna trecută am aflat că prea mult turism strică. Agenția Metropolitană Brașov, custodele ariei protejate Muntele Tâmpa, a declarat că numărul de turişti care urcă pe muntele Tâmpa este prea mare aşadar bicicliştii nu vor mai avea voie să urce potrivit reprezentantului AMB, Dorina Mihai. „În calitate de custode, interesul AMB este de a combina conservarea biodiversității cu promovarea acestei arii protejate. Având în vedere că Tâmpa este, practic, în oraș, deja numărul de vizitatori este mult prea mare, numai cu telecabina anul acesta au urcat pe Tâmpa 110.000 de persoane. Dacă mai merg și bicicliștii, ar putea apărea probleme”, a declarat Dorina Mihai.
Adevărul este că în special când este vorba de o arie restrânsă accesul trebuie controlat altfel pot avea loc nu doar accidente ci şi deteriorarea elementelor naturale. Întrucât traseele de pe Tâmpa sunt destinate exclusiv turismului pedestru, cicloturismul ar trebui să dispună de propriile trasee special adaptate mersului pe bicicletă. Din păcate AMB a renunțat la amenajarea unor trasee de bicicletă care să ajungă până în vârful masivului acestea urmând să existe doar la baza muntelui.
Sursa info bizbrasov.ro
Sursa foto proalpin.ro
Dan MaziluÎi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
Vezi comentarii
Mare bou esti, Andrei...Bicicleta este doar un accesoriu al picioarelor. Asa cum tu iti lasi pantofii la usa, sunt oameni care dorm cu bicla deasupra capului. Singura diferenta este ca, pe bicla, poti parcurge distante mai lungi. Gunoaiele de pe drum sunt lasate de papucari ca tine, nu de biciclisti, iar urmele in sol apartin deopotriva si celor care merg pedestru. Hainele de pe tine "vin" din natura ? Ia apuca-te, mai Andrei, sa faci trasee in curul gol, ca atunci o sa te cred. Esti un ipocrit fara margini. Pana la baza muntelui te servesti de toate avantajele "mecanizate"ale societatii, iar cand o iei pe coclauri te loveste constiinta.
Ce investitii iti trebuie pe munte? protejezi natura sau o distrugi? In America au interzis ciclismul montan pe multe trasee si foarte bine au facut! Priviti ce lasa-ti in urma voastra mai ales pe vreme ploioasa..parca au trecut tractoarele .. Nu stiti sa conservati si sa protejati natura.. doar s-o distrugeti, sunteti de un egoism si un hedonism social fara margini... Ce legatura are motorizatul si mecanizatul cu muntele? Sau ce? bicicleta vine din natura?Sper sa se interzica peste tot in zona alpina astfel de activitati, sunt destule trasee si la baza muntilor .. aveti unde...
nu fac investitii, dar interzic .