Nu mai este mult şi vom putea participa la cea de a 10a ediţie a celui mai mediatizat concurs de dowhill din România. Însă Tare ca Piatra este mult mai mult de-atât. Este un adevărat festival unde mai multe sporturi se vor reuni sub acelaşi acoperiş la Piatra Neamţ, sub oblăduirea organizatorului Fundaţia Ileana. Pe 22 şi 23 august la Tare ca Piatra, ediţie aniversară, vom avea downhill, cross country, skate, role, bmx, streetball şi proba finală – Party!
De asemenea toți concurenții minori vor trebui să prezinte organizatorului în ziua concursului „Acordul pentru minori”, completat și semnat de către unul din părinți/tutorii legali. NU este necesară legalizarea acordului la un notar. Acordul pentru minori poate fi descărcat de pe site din formularul de înscriere.
Traseul de downhill se află pe Muntele Cozla şi are o lungime de aproximativ 2km. Startul este pe Platoul Cozla, iar finish-ul la Colibele Haiducilor. Dificultatea este mediu spre greu însă pentru cei cu mai puţină experienţă exista chicken line pentru ocolirea elementelor dificile. Cronometrarea se va face de Cronometraj.ro.
Traseul concursului de cross country acoperă munții Cozla și Cârlomanul, are aproximativ 13 km pentru categoria Hobby si 24,2 km pentru Expert. Categoriile de înscrieri sunt următoarele: Hobby – Copii (sub 14 ani), Juniori (sub 18 ani), Seniori (peste 18 ani). La Expert avem Juniori (sub 18 ani) şi Seniori (peste 18 ani).
Startul cursei de cross country se va da din Piatra Neamţ, din Pasajul Curtea Domnească. În scurt timp (după 1km) pe lângă Grădina Zoologică, începe porțiunea de urcare a traseului, spre Colibele Haiducilor, până pe Platoul Cozla (Vârful Muntelui Cozla). Se continua către pârtia nouă, după care urmează o coborâre de zile mari ce oferă o priveliște spectaculară asupra întregului oraș, a Lacului Bâtca Doamnei și a munților înconjurători, imagine care va face să merite tot efortul. Pe final există o porțiune tehnică destul de pretențioasă menită să facă diferenţa între participanți.
Întreg traseul va fi semnalizat (indicatoare de direcție, de dificultate și avertizare/anticipație) și marcat cu bandă si vopsea. De asemenea, vor fi amplasate și puncte de hidratare, prim-ajutor și service și 3 check-point-uri. Terenul de concurs va fi alcătuit din drum pavat cu piatră cubică, drum forestier, poteci și teren accidentat. Diferenţa de nivel este de 641m.
Dacă vei putea să-ţi desprinzi puţin privirea de la drum vei putea admira următoarele peisaje: Muntele Cozla, Muntele Cârlomanul, Muntele Pietricica, Muntele Cernegura, orașul Piatra-Neamț, Lacul Bâtca Doamnei, Râul Bistrița, ruinele cetății dacice Petrodava și Muntele Ceahlău plus Vârful Toaca la orizont.
Informaţiile de ultimă ora le vei putea afla de pe pagina de eveniment Facebook a concursului.
Hai să zguduim munții încă o dată, la un deceniu de Tare ca Piatra!
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…