Dintre toate mărcile care au făcut eforturi deosebite să ofere pe piaţă power meter-ele cât mai multor sportivi, probabil Garmin a făcut cele mai multe. Sistemul Vector, pentru ambele picioare, oferă informaţii independente şi separat pentru picioarele stâng şi drept. Însă noile pedalele Garmin Vector S „pe o singură parte” măsoară doar piciorul stâng pentru dreptul făcând doar o estimare. Informaţiile sunt mai puţin precise, dar şi preţul este aproape la jumătate. Însă, dacă mai târziu simţi nevoia de precizie supremă, poţi upgrada la versiunea completă.
Nu există „şa proastă” ci doar „şaua nepotrivită”. Cu aceste vorbe de duh în minte Shimano a lansat kit-ul Pro Sadle Fit care ar trebui să ofere posteriorului tău confortul perfect tot timpul cât te afli pe bicicletă, bazându-se pe fiziologie ta şi felul/stilul de pedalare. Tot ce trebuie să faci este sa te aşezi pe „cutia Pro” care îţi măsoară distanţa între oasele perineului. Această informaţie o foloseşti apoi în sistemul Pro care presupune 7 etape la finalul căruia se pare că îţi vei găsi şaua perfectă. Pentru a o afla trebuie să alegi disciplina preferată, să introduci câteva informaţii de baza, să alegi cum vrei să arate şaua, iar la final vei primi recomandările pe care Shimano le consideră potrivite pentru tine. Dacă nu poţi face măsurătoarea la un magazin de biciclete din zonă, poţi face acest lucru şi online la pro-bikegear.com.
Daca îţi place performanţa supremă şi vrei să fii cu adevărat profesionist atunci ciclocomputerul SRM PC 8 ar trebui să ţi se potrivească perfect. Cu A-GPS, conexiune WiFi şi compatibilitate cu toate powermeter-ele ANT+, noul PC 8 pare trebuie să fie alegerea ideală pentru echipele profesioniste. Alte specificaţii includ un ecran complet customizabil, contrast puternic şi vizibilitate perfectă pe orice vreme, durată de viaţă mai mare pentru baterie şi o carcasă solidă din aluminiu exolat. La noul model conexiunea WiFi funcţionează acum şi cu noua aplicaţie SRM iOS. Aceasta permite analizarea detaliată nu doar a informaţiilor tale ci a întregii echipe. Partea ce mai poate fi însă faptul că toată această tehnologie cântăreşte doar 90 grame potrivit producătorului.
La contratimp aerodinamica este totul, iar Lazer oferă acum ajutorul pentru ca noi să putem menţine acea poziţie ghemuită şi aerodinamică pentru cât mai mult timp mulţumită noii căşti Lazer Wasp Air IS pentru contratimp. Noua cască dispune acum de un spate tăiat, care ajută la aerodinamică atunci când ciclistul nu mai are putere să menţină capul îndreptat înainte şi trebuie să-l lase în jos pentru a se odihni. În plus Lazer a adăugat un senzor de înclinare care avertizează ciclistul dacă acesta nu mai menţine capul în poziţia ideală.
În zilele noastre ciclismul, electronica şi gadget-urile merg mână în mână, iar acest lucru nu este mai evident ca la firma germana Lightweight care ne propune roţile inteligente din carbon. „Roata inteligentă” îţi va oferi informaţii legate de presiunea în anvelope şi temperatura de pe suprafaţa de frânare. Informaţiile privind presiunea în anvelopa vor fi folositoare în momentele când „crezi” că ai pană în timp ce cunoaşterea temperaturii roţii este folositoare pentru a ştii dacă te mai ţin frânele la următorul viraj. Însă această tehnologie este momentan doar un concept nici măcar prototip aşadar va mai dura puţin până când telefonul sau ciclocoputerul îţi va oferi şi aceste două noi informaţii.
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…