Categorii: Alergare

Drumul spre adidas TERREX Infinite Trails 2024

Au trecut 5 săptămâni de la precedentul articol, iar pregătirea pentru cursa de 60 km cu 5.200 m  adidas Terrex Infinite Trails a intrat în linie dreaptă. În speranța că va inspira și alți sportivi, amatori și profesioniști, să participe la acest concurs și să se bucure de peisajele austriece și organizarea impecabilă de acolo, Dinu Țurcanu va participa din partea revistei noastre, pentru a lua pulsul evenimentului și pentru a ne povesti cum a fost. Iată ce a făcut Dinu între timp, pregătindu-se pentru acest concurs.

A alergat peste 400 km, acumulând în jur de 14.000 m diferență de nivel. A făcut multe exerciții specifice, lansate în pantă, intervale, tempo run. A făcut ture pe munte care au combinat hike agresiv cu alergarea montană în Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi, Făgăraș și Retezat.

Pentru Dinu o săptămână tipică de antrenament specific pentru acest concurs include 5 antrenamente de alergare, minim un antrenament de forță și minim o tură pe cursieră. Antrenamentele de alergare au inclus 1-2 ture pe munte, de obicei în weekend, dar și în cursul săptămânii, muntele fiind Tâmpa, urcat în antrenament și de 3 ori la rând.

Efectele sunt vizibile, pe munte Dinu se mișca ușor în urcare, viteză este bună și pe plat, simte că antrenamentele lui coach Radu Milea și-au făcut efectul și se simte pregătit să ia în piept cei 5.200 m diferența de nivel de la adidas TERREX Infinite Trails 2024.

Ce urmează acum este partea de planificare. Traseul de concurs va fi studiat pentru a se face planul de cursă, planul de nutriție în cursă și ce o să folosescă în cursa și când. Din fericire Dinu are la dispoziție o descriere amănunțită cu multe momente video ale traseului pe site-ul oficial al cursei. La un astfel de concurs detaliile fac diferența. Nu este loc de surprize, iar echipamentul, nutriția și planul de cursă trebuie pregătite din vreme.

Dinu va pleca spre concurs cu 9 zile mai devreme, urmând să stea câteva zile în Dolomiți având și câteva zile de turism înainte de cursă, pentru ca la start să fie odihnit și în formă.

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma