Casca O’Neal Defender 2.0, la test

Segmentul enduro a cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani, iar odată cu această creștere și oferta de accesorii. Accesorii cât mai cool, cât mai colorate, cât mai atractive. Desigur, nu toate sunt din cele mai funcționale și nici din cele mai ieftine, însă O’Neal are ceva experiență în spate când vine vorba de imagine, iar tot ce a trebuit să facă a fost să aplice cele învățate în trecut pe produsul actual denumit Defender 2.0. Este o cască de All-Mountain/Enduro pentru orice sezon (permite lejer folosirea unei cipilici mai groase în sezonul foarte rece), însă la temperaturi de 5-10 grade, nu vei avea nevoie de nimic pe dedesubt. Nu este la fel de aerisită precum o cască de Cross-Country, iar asta reprezintă un avantaj în sezonul de primăvară și toamnă, însă nu-ți face griji prea multe, căci vei trece și vara cu ea: trei găuri mari de ventilaie se află în față, câte două în fiecare laterală și alte șase în spate, pentru a permite aerului să circule eficient.

În afară de greutate de 380 de grame, această cască vine cu un avantaj greu de contestat: ușurința în exploatare. Se reglează foarte facil cu ajutorul unei rotițe aflate în spate, întreaga secțiune pe care este montată putând fi de asemenea poziționată pe înălțime. Apoi, prinderea magnetică FidLock este ceva ce poate folosi chiar și un copil după ce înțelege cum funcționează. Orice ajustare la această cască se poate face cu o singură mână.

Pe curele, sub barbă, există un material moale astfel încât să nu te jeneze în timpul turei, iar potrivirea pe cap, cel puțin pentru mine, a fost excelentă. De fapt, mi-a plăcut atât de mult încât restul de puncte pozitive nici măcar n-au mai contat. În orice caz, înainte de achiziție, neapărat s-o testezi, căci așa cum bine știi, nu toți împărțim aceeași formă a capului. Din fericire.

Din punct de vedere al siguranței, aceasta îndeplinește normele EN1078 și este construită în două straturi pentru mai mult confort. Totodată, trebuie menționat faptul că bureții interiori pot fi scoși și spălați. Cozorul este detașabil însă nu și curelele de prindere.

Și pentru că tot am început cu capitolul imagine, versiunea de față poate că nu este pentru oricine (deși mie mi-a plăcut în mod special), însă există numeroase variante care să se potrivească fie cu modul tău de viață, fie cu coloritul bicicletei sau al echipamentului. Deși această cască costă pe orice site din afara țării aproximativ 420 de lei, în România are un preț recomandat de 360 de lei și poate fi găsită chiar mai ieftin în diverse magazine online. Ceea ce face din Defender 2.0 un produs nu doar atrăgător, însă unul pe care să și-l permită un public mult mai larg. Salutăm astfel inițiativa importatorului pentru strategia de preț.

Greutate: 390 grame în dimensiunea S/M
Preț recomandat de raft: 360 lei
Utilizare: ture montane, enduro

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma