Sigma intră în lumea computerelor de top cu ROX 12.0

Chiar dacă ROX 11.0, modelul ce era topul gamei Sigma până acum, e un computer foarte performant și plin de funcții utile de antrenament, concurența e mare pe piață iar clienții preferă de multe ori modele cu ecran color, hărți și chiar și touchscreen. Se pare că Sigma au decis să atace și acest segment, așa că au lansat ROX 12.0 cu hărți și navigație, care atacă direct liderul de piață, Garmin!

Noul ROX 12.0 e un mare pas înainte față de modelele anterioare, cu o dimensiune mult mai mare și un ecran color de rezoluție mare de 3 inch.

Ecranul cu iluminare și rezoluție 240×400 transreflectiv este punctul central al noului computer și va fi vizibil chiar și sub lumina directă a soarelui, cu meniuri ușor de vizualizat. Oferă platforma pentru hărți detaliate, navigație open source de top și se poate conecta cu aproape orice senzor de pe piață.

Computerul are dimensiunile de 59x115x17 mm și este ceva mai lung decât cele mai mari modele de la Garmin sau Wahoo. În interior, au fost implementate conectivități WiFi, BTLE și ANT+ pentru a înregistra viteza, cadența, pulsul și puterea și pentru a comunica cu transmisiile electronice Shimano, SRAM sau Campagnolo, dar și cu platformele de social media. Bateria puternică litiu-ion promite o autonomie de 16 ore. Greutatea este de 125 g.

Pe lângă touchscreen, ROX 12 are 6 butoane fizice care permit navigarea prin toate meniurile și funcțiile computerului. Ecranul permite gesturi inspirate din telefoane și e intuitiv de folosit, având și un buton fizic ”home” ce face utilizarea foarte rapidă.

În afară de faptul că accesarea meniurilor e rapidă, computerul pornește repede iar navigația a fost proiectată să calculeze rutele foarte rapid pentru a minimiza timpii de așteptare și a beneficia de ture mai cursive.

Noul ROX 12 se remarcă și prin ecran și funcționalitățile de hărți și navigație. Un element de bază e folosirea hărților open-source Open Street Maps. Folosind hărți care sunt mereu aduse la zi, ROX 12 beneficiază de unele dintre cele mai actualizate hărți, atât pe șosea cât și în offroad. Dispozitivul vine standard fie cu 20 de țări din UE, fie cu U.S.A. încărcate, hărți suplimentare putând fi descărcate gratuit prin WiFi.

Ecranul transreflectiv se laudă că este mai performant decât cel al majorității telefoanelor în lumina directă a soarelui, având și un sistem de detecție a picăturilor de apă pentru a funcționa impecabil și pe ploaie. ROX 12 e certificat IP67 pentru a putea fi folosit în orice condiții cu praf, noroi sau apă. Ecranul este protejat cu Gorilla Glass pentru a supraviețui micilor accidente uzuale.

ROX 12 dorește să folosească cifre mari, iar dacă autonomia de 16 ore e discutabilă, e anunțată o autonomie de 40 de ore de tracking în modul de energy saving. Memoria e suficientă, pe lângă cei 8 GB de memorie internă ROX 12 are un slot MicroSD care poate mări spațiul de stocare fără limită pentru date și hărți.

Localizarea se face cu GPS și GLONASS, plus o busolă pe 3 axe care păstrează harta în direcția corectă la staționare. Un barometru oferă date precise de altitudine și calibrare automată.

La finalul turei totul se încarcă în cloud. Comunicarea rapidă WiFi permite încărcarea activităților pe Sigma Cloud, partajarea acestora cu aplicația Sigma Link precum și cu multe portale sociale de antrenament. ROX 12 oferă aplicații specifice pentru Strava, Training Peaks, Komoot și GPSies (printre altele) unde se pot organiza turele și încărca trackuri direct pe dispozitiv prin WiFi. Nu e nevoie de nicio conexiune la telefon sau PC.

Noul ROX 12 vine cu mai multe opțiuni. Pentru început el e disponibil cu carcasă standard gri sau albă. Peste aceasta se poate adăuga o carcasă opțională colorată portocaliu, albastru sau verde lime pentru personalizarea aspectului. ROX 12 Sport Basic inlcude computerul, un suport standard și unul în fața ghidonului ce are și prindere de GoPro, plus un cablu MicroUSB, la prețul de 475 USD. Pachetul ROX 12 Sport Set include și un senzor R2 Duo de viteză și cadență și unul R1 e puls, ambele compatibile BTLE și ANT+.

Ambele versiuni sunt disponibile pentru precomandă, livrările fiind programate să inceapă la finalul lunii iunie 2018!

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Test – Merida eONE-EIGHTY 2025 și Merida eONE-SIXTY SL 2025 – Primele impresii

În octombrie am fost în Spania, unde Merida a lansat trei noi biciclete. Evenimentul a fost cu atât mai important…

4 zile in urma

Roți de top din carbon, cu dinam inclus în butuc? Da, există, se numesc Hunt Proven Carbon XC Dynamo și au o greutate surprinzătoare

Roțile pentru MTB Proven Carbon XC Dynamo recent lansate de Hunt, un producător de roți din carbon cu un excelent…

o săptămână in urma

Merida lansează trei noi biciclete electrice: eONE-EIGHTY, eONE-SIXTY SL și eFLOAT echipate cu noile motoare Bosch

Recent ne-am deplasat în Spania unde Merida tocmai a lansat cea mai mare și mai extremă bicicletă mtb electrică a…

2 săptămâni in urma