Producătorul român Merinito a lansat pantofi și șosete din lână merinos

Merinito este printre primii producători românești de produse din lână naturală Merinos, ideale pentru sportivi datorită caracteristicilor unice ale acestui material. Lâna este capabilă să țină cald atunci când e nevoie dar și să ofere o răcorire adecvată pe temperaturi înalte. Deazavantajul ei este retenția mare de apă (respectiv transpirație), acesta fiind motivul pentru care unii preferă totuși materialele sintetice.

Am testat și folosesc de 5 ani mai multe produse Merinito din categoria hainelor de corp și le folosesc în continuare, dovedind o rezistență în timp mult peste așteptările mele personale.

Recent Merinito a decis să își diversifice oferta cu două noi produse interesante, pe are le-am primit la test: mult așteptatele șosete, dar și o pereche de pantofi casual, pentru relaxare.

Pantofii Merinito din lână fiartă sunt un produs ideal pentru perioada de refacere de după un concurs sau un antrenament greu. Sunt proiectați să fie ușori, confortabili iar materialul natural, lâna Merinos, îi face să fie foarte bine aerisiți și plăcuți pe picior.

Talpa este confecționată dintr-un mixt de cauciuc moale și graphene, acesta din urmă fiind un material relativ nou capabil să își modifice proprietățile în funcție de solicitările mecanice. Partea superioară e din lână fiartă, care îi oferă caracteristicile de confort și respirabilitate specifice.

Am purtat pantofii în diverse condiții și sunt într-adevăr perfecți acolo unde cuvântul cheie e relaxarea: la cina sau ședința tehnică de seară dinainte sau de după un concurs, la birou, la drumuri lungi cu trenul, avionul sau mașina, peste tot unde cuvântul cheie e relaxarea.

Pantofii au și un dezavantaj important, este recomandat să nu fie folosiți pe ploaie deoarece lâna folosită e destul de sensibilă și există posibilitatea de a se degrada.

Șosetele din lână Merinos nu sunt sub nicio formă o noutate pe piață și lipseau practic din oferta Merinito, însă firma a făcut eforturi ca atunci când acestea au fost lansate, să fie rezistente, confortabile și să ofere toate caracteristicile de top cu care s-au obișnuit clienții Merinito.

Șosetele sunt disponibile în 4 lungimi: semi ascunșe, scurte, normale și lungi și în două grosimi ale materialului: subțire, cu 49% lână, pentu modelele semi ascunse și scurte și mediu, cu 52% lână, pentru modelele normale și lungi.

Șosetele semiascunse
Șosetele semiascunse în pantofi
Șosetele scurte
Șosetele scurte în pantofi
Șosetele normale
Șosetele normale în pantofi
Șosetele lungi
Șosetele lungi în pantofi

Toate modelele vin cu o structură complexă 3D fit și sunt diferite pentru piciorul stâng și cel drept:

A – protectie tendonul lui Ahile (impiedica alunecarea si protejeaza tendonul)
B – densitate dubla a materialului in zona calcaiului, degetelor si talpii
C – canale aerisire pe talpa (densitate mai scazuta a materialului)
D – banda compresie (stabilizare bolta plantara)
E – zona protectie metatarsiene
F – cusaturi plate la varf si calcai

Șosetele sunt disponibile doar în această variantă de culoare și sunt multisport, nu există momentan modele dedicate unui anumit tip de activitate.

Am testat șosetele Merinito și pot spune că se ridică la nivelul așteptărilor, fiind plăcute, confortabile și oferind reglarea temperaturii piciorului așa cum o fac doar șosetele din lână. Materialul e fin, dar nu la fel de fin ca modelele cu procent mult mai mare de lână în material. Însă dezavantajul modelelor cu conținut ridicat de lână este rezistența foarte mică în timp, unele fiind complet distruse chiar după doar câteva utilizatori. Merinito a preferat să folosească o structură mai rezistentă care să ofere beneficiile lânei Merinos dar într-un pachet care să fie fiabil pentru o perioadă cât mai mare de timp.

Preț pantofi lână fiartă: 499 lei

Preț șosete: 45/49/65/69 lei

Găsiți toate produsele Merinito accesând magazinul lor propriu online, Merino Shop!

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma