Categorii: EvenimenteNoutati

George Rău a parcurs 532 de km în 28 de ore, între Tecuci și Cluj

George Rău, inginer de profesie și pasionat de biciclete este din Tecuci, iar cu această cursă a dorit să arate că distanțele lungi pe bicicletă pot fi realizate consumând doar banane, curmale, batoane de fructe și semințe. Asta pentru că George este vegan, renunțând în urmă cu doi ani la orice fel de hrană de origine animală, din multiple considerente.

Acesta a declarat pentru tecuci.eu: ”Promovez ceva ce la noi e privit cu neîncredere. Se spune că veganii nu au putere, umblă cu perfuzia după ei dar eu am demonstrat contrariul. Ideea că nu poţi face sport fără să consumi carne e o prejudecată. Am pus o cărămidă la edificiul demontării unor mituri nefondate”. Astfel, George s-a pregătit 3 luni pentru a-și îndeplini obiectivul, reușind să parcurgă distanța de 532 de km dintre Tecuci și Cluj în 28.5 ore, din care 23.5 ore de pedalat efectiv.

Dacă vrei să citești mai multe despre cum s-a desfășurat ziua parcurgerii traseului, te invit să arunci un ochi pe pagina sa personală.

via tecuci.eu

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

  • Respectele mele pentru o performanta frumoasa. Regimul alimentar nu m-a convins insa este optiunea fiecaruia.
    Cum ati facut sa obtineti toti cei 8-9 aminoacizi esentiali din vegetale mi se pare impresionant de asemeni.
    (Carnitina spre ex., unde chiar si avocado iti trebuie kg intregi)

  • Efort ne-efort, tot nu iese la socoteala.
    Nu cred ca daca pleca cu mtb, facea de trei ori mai putin. Poate ca in loc de 532 facea 500 sau 450, dar pana la 150 e cale lunga.
    Iuli, omul n-a fost de la inceput un carnivor, asta e doar un mit.
    Si eu mananc carne. Dar daca am de ales, decat sa mananc o carne prelucrata cu n chimicale, prefer o leguma.

  • Nu inteleg de ce sa nu mananci carne..omul este si a fost inca de la inceput un carnivor(nu cred ca avem caninii degeaba) ..sunt pentru sfasierea si ruperea carni ..dantura spune totul...) iar daca este din motive religioase e pierdut omu..

  • Unde dai .... si unde crapa
    Nu era vb de distanta in sine ci de efortul depus pe diferite tipuri de biciclete si ca poti sari de la o distanta mai mica pe mtb la una ceva mai mare pe o cursiera doar datorita faptului ca depui mult mai putin efort la pedalare ... dar vad ca deductia logica e o arta demult pierduta

  • Felicitari mai ales ca ai mers fara geluri, izostare si tot felul de batoane! Cum fac tot felul de victime ale marketingului.

  • Sa compari 150-200 km cu 532 de km, inseamna ca nu prea stii ce sunt aia km.
    Apoi sa spui ca "nu e cine stie ce", inseamna ca nu prea calatorit ca sa poti intelege ce inseamna sa mergi cu bicicleta 28 de ore.
    Unii nici cu masina nu-s instare sa faca km astia intr-o zi, cica nu pot sa mearga noaptea :)))

  • @Tudor , merci pt info, chiar eram curios dc sunt sportivi de performanta vegetarieni ... iar eu consider ca un echilibru intre carne si vegetale e cel mai bun pt organism, nici doar carne sau doar vegetale

    @Elena, bravo tie ca poti sa mergi atat si ca ti se pare, doar ok, sa zicem ... eu nu am reusit sa imping cele 15kg ale biclei mele mai mult de 120km, probabil dc m-as antrena un pic mai mult as putea, dar prefer sa-mi umplu putinul timp liber si cu alte indeletniciri si sa las pt pedalat doar weekend-ul

  • Termenul "vegan" este provenit din engleza. In romana nu exista decat vegetarian (ceea ce englezii numesc "vegan") si ovo-lacto-vegetarian (ceea ce englezii numesc "vegetarian").

    Ca si Bogdan, nici eu nu sunt vegetariana, dar asta este alegerea fiecaruia si, dupa parerea mea, daca exista organizare si documentare, astfel incat sa dam corpului nutrientii de care are nevoie si nu calorii goale, sursa acestora (animala sau vegetala) nu conteaza foarte mult. Exista multe surse de proteina vegetala (in afara de soia, care este foarte controversata, exista alte alimente, precum nautul, quinoa, migdalele si alte oleaginoase). Conteaza si cum obisnuim corpul - sunt persoane care prin multa organizare reusesc sa mentine un nivel minim de carbohidrati/glucide (deobicei asta inseamna renuntarea la fructe, cereale, leguminoase), dar si persoane care prefera "combustibilul" clasic, adica glucidele. Eu zic "jos palaria" pentru o asemenea performanta si mai ales ca a ales glucide de orgine buna si nu paste albe, batoane pline de zahar sau mai stiu eu ce.

    Inca ceva, ACS - si eu am MTB si am facut 160km intr-o zi. Nu mi se pare o performanta.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma