În ciuda unor măsuri controversate din ultima vreme, Timişoara a câştigat competiţia municipiilor în domeniul promovării ciclismului urban şi a turismului verde, organizat de Centrul Regional de Protecţie a Mediului România, în baza proiectului Mobile 2020, relatează Radio România Actualități.
Proiectul Mobile 2020 îşi propune promovarea ciclismului în 11 oraşe mici şi mijlocii din Europa, sub forma unui concurs-sondaj, care să evidenţieze activităţile derulate de autorităţile locale pentru îmbunătăţirea ciclismului utilitar, dar şi colaborarea cu ONG-urile din domeniu. Cu toate acestea, Timișoara este mai degrabă orașul constrastelor, căci pe de o parte a fost locul unor măsuri directe luate împotriva bicicliștilor, cum ar fi interzicerea accesului lor în centrul orașului, iar pe de alta se lucrează la implementarea unor stații de transport intermodal și la dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete. Nu în ultimul rând, în Orașul de pe Bega a studiat și Roxana Șerbănoiu, care a ales ca temă de disertație realizarea unei infrastructurii de biciclete corespunzătoare pentru urbe.
Alături de Timişoara, orasul Sebeș a fost declarat câştigător la categoria oraşe sub 100.000 de locuitori. Premiul simbolic al campaniei – o bicicletă – a fost oferită, astăzi, Primăriei Timişoara, în cadrul unei ceremonii, de către reprezentanţii REC România.
Sursa: Radio România Actualități
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
mai degraba se sifoneaza niste bani, ca infrastructura pt biciclete nu prea avem in Timisoara.