A treia ediție a Swiss Epic a debutat luni cu un scurt prolog în coborâre, ieri având loc prima etapă propriu-zisă. Poate mai puțină lume știe, dar la Swiss Epic se poate participa și într-un format enduro friendly, adică mai puține urcări prin forțe proprii și mai multe coborâri. E singura cursă de renume din lume care practic se desfășoară pe două planuri sau două abordări diferite. Una care presupune un traseu specific competițiilor de mtb pe etape, iar cea de-a doua presupune o combinație dintre un maraton și o cursă de enduro. Pentru a ajuta riderii care aleg formatul flow pe urcări, sunt folosite diferite mijloace de transport pe cablu (gondole, telescaune, etc.), diferența de nivel la finalul etapelor fiind tot timpul una negativă.
Printre echipele prezente anul acesta la formatul flow se numără și cea de la Ghost compusă din Michal Prokop și Tobias Muller. După etapa de ieri cei doi s-au clasat pe cea de-a treia poziție a podiumului. Etapa cu numărul unu din structura Flow a insumat 78 de km, din care 1600 m pe urcare prin forțele proprii și nu mai puțin de 4100 m de coborâre. Sună bine, nu-i așa? Pe lângă diferența de nivel negativă Swiss Epic presupune un traseu dificil din punct de vedere tehnic. Întrebat despre parcursul din prima zi de la Swiss Epic, Michal Prokop care era încântat că a obținut KOM-ul pe una dintre coborârile aferente a declarat că au fost de mai mult ori la „un pas de moarte”. Tobias și Michal se urmează reciproc pe potecile elvețiene, câteodata cu viteze care depășesc 60 de km/h așa încât cel din spate își încredințează efectiv sănătatea și chiar viața celui din față. Tobias, coechipierul lui Michal declara că la vitezele astea și pe terenul respectiv îți pui viața în „mâinile” celui din față. Dacă el greșește nu vei mai avea niciun timp de reacție. Nici Michal Prokop nu s-a arătat prea stăpân pe situație declarând că ultima coborâre a fost un dezastru deoarece datorită oboselii acumulate era efectiv un pasager pasiv pe bicicleta de concurs.
Etapa în formatul Flow a fost câștigată de Anthony Mayr și Samuel Kummrow, în timp ce formatul clasic desfășurat pe o lungime de 95km si 3000 de metri a fost câștigat din nou de echipa de la BMC formată din L. Fluckiger și Reto Indergand.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…