Categorii: ArticoleGeneraleMag

Costul participării la competițiile de mtb pe etape. Partea a patra.

Azi ne uităm puțin peste datele și costurile pe care le implică participarea la două competiții mai puțin cunoscute la noi.

6. Crocodile Trophy Competiția de mountain biking pe etape are loc în Australia la sfârșitul lunii octombrie, la ea participând și sportivi din elita mondială.

Taxa de înscriere per participant e de 1665 euro.

Numărul zilelor de concurs: nici mai mult, nici mai puțin de 9!

Cazarea se poate face la cort în campingul oferit de organizatori, costul fiind inclus în taxa de înscriere. De asemenea se poate opta pentru pachetul luxury care vine cu cazare în hotel-uri, motel-uri și sate de vacanță plus o serie de servicii suplimentare, precum transportul la cazare, transportul bagajelor, etc. Tariful suplimentar pentru pachetul luxury e de 1000 de euro pentru varianta single use.

Masajul se achită separat și costă în jur de 120 euro.

Alimentația: în timpul cursei e suficient de bună, iar organizatorii oferă niște geluri în pachetul de start. Din aceleași motive ca până acum vom lua în calcul 10 euro pe zi pentru geluri și energy bars-uri suplimentare. Mesele oferite de organizatori sunt ok, dar pentru cei cu intoleranțe alimentare sau alte probleme de genul ăsta nu se oferă alternative viabile. De aceea vom calcula 50 de euro extra pentru eventualele suplimente culinare
Organizatorii nu asigură curățarea și spălarea echipamentului de ciclism, din acest motiv fiecare participant e nevoit să se descurce pe cont propriu.

Cazarea înainte și după eveniment va costa în jur de 280 de euro pentru 3 nopți, două în Cairns și o noapte în Port Douglas.

Costul pentru o zi de concurs se ridică astfel la 245 euro.

Considerată una dintre cele mai grele și lungi competiții de mountain biking din lume, Croc Trophy a avut la ultimele editii un traseu din ce în ce mai variat. Singletrack-uri, urcări tehnice și reducerea numărului de kilometri pe drumuri forestiere contribuie din plin la atractivitatea evenimentului, mai ales dacă locuiți în apropiere…

7. Breck Epic

Dacă foarte multă lume nu a auzit de Crocodile Trophy și mai puțin sunt cei care au auzit de Breck Epic. După o scurtă privire aruncată pe website-ul lor, în special la secțiunea în care e descrisă cursa, am simțit un sentiment de admirație bruscă pentru organizatori. Și pentru că introducerea e prea bună și rezonează foarte bine cu perspectiva mea, nu mă voi abține și am să o reproduc aici:
“Despre concurs…uhm, am furat ideea de la canadieni, care la rândul lor au furat ideea de la nemți. Nemți care își duc existența lângă elvețieni. Elevețienii care din turnul lor de fildeș au făcut o treabă excelentă în a distruge spiritul sportului, răpindu-i valoarea, integritatea și monetizându-l sistematic și vânzând noul format TV-friendly reprezentat de curse pe un traseu de 4 km sau de disciplina eliminator, la cel care oferă mai mult în cadrul licitației. Și că veni vorba de aceștia, ei lipsesc cu desăvârșire. Licitanții, la ei ne referim. De ce? Scandaluri de dopaj, orgolii, apatie, conducători egomaniaci. Alegeți ce doriți voi, oricare dintre acestea, e ziua voastră azi.

Așa că de ce Breck Epic? Breck Epic presupune întoarcere la origini, atunci când mountain biking-ul se rezuma la ture lungi cu prietenii. La spiritul ăla de a ajuta un concurent atunci când se află căzut la pământ. La a împărtăși o experiență, experiență care în ciuda oricărui raționament logic, îmbogățește pe toți cei care o trăiesc.”
Nu cred că ar mai fi ceva de adăugat. În afară de costurile participării, bineînțeles!Taxa de înscriere: 730 euro dar în funcție de perioadă în care vă înscrieți poate fi mai puțin cu 100 de euro sau mai mult cu vreo 80.

Numărul zilelor de concurs:6

Cazarea: trebuie să vă rezervați cazarea. Calculați în jur de 850 euro, cu toate că puteți să obțineți și un preț mai bun.

Masajul: oragnizatorii oferă pachete care includ masajul, dar fiind într-o stațiune de schi veți putea obține 30 de minute de masaj în fiecare zi de concurs pentru aprox 270 euro.

Alimentația: standard ridicat în timpul cursei, dar pentru suplimentele preferate de dvs. calculați cam 10 euro pe zi extra. Mese nu sunt oferite de organizatori, de aceea cei de la marathonmtb.com au luat în calcul 300 de euro pentru alimentele pregătite individual și consumate în timpul competiției.

Spălarea hainelor poate fi făcută pe loc cu aproximativ 20 de euro în total pe durata competiției.

Pentru nopțile din preajma evenimentului nu calculăm nimic în plus, acestea fiind incluse în cei 850 euro calculați la cazare.

Costul pentru o zi de concurs: 371 euro.Competiția e dificilă și propune un traseu tehnic, variat, deloc plictisitor. Desfășurându-se în jurul unei stațiuni de schi nu veți fi niciodată prea departe de luxul la care poate tânjiți după efortul depus în timpul zilei. În ceea ce privește costurile, la fel ca la celălalte curse, puteți să le reduceți semnificativ prin cazări low-cost și renunțarea la o parte din servicilie suplimentare. Intrați pe site-ul lor și aruncați o privire, poate vă place!

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

  • E adevarat ce se spune despre elvetieni. Sunt de cativa ani la ei si sunt ca niste obsedati de rezultate. Nu exista tovarasie sau placerea unei ture linistite. Daca se indura unul sa iesi cu el trebuie sa tragi ca un nebun, nu schimbi nici 2 propozitii uneori. La competitii particip si plec. Imposibil sa faci prieteni. Pacat de traseele de aici dar cum scriai mai sus, totul e dictat de bani. Desi multi se plang, premiile sunt mult mai consistente in Romania si atmosfera mai prietenoasa. Nu exista un spirit mtb aici, ala e doar in USA sau poate in tari mai latine.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

2 săptămâni in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

3 săptămâni in urma