“A fost al doilea tur organizat de Outhentic Cycling Romania la care am participat în acest an și de fiecare dată am rămas încântată: colțuri aparent banale din România rurală pline de peisaje interesante, de prăjituri excepționale, de oameni primitori și de tradiții la care participă tot satul, precum bâlciul de duminică. Monumente istorice de o valoare rară, precum Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, sunt la o aruncătură de băț de capitală, iar bicicleta a fost modalitatea perfectă să le descopăr, pentru că simți mai aproape locurile prin care treci”, a spus Corina Murafa, una dintre participante.
“Deși locuiesc în zonă de ceva ani, nu am mers nicioadă ca turist în satele din jur și a fost o experienta inedită! Mulțumim că ne-ati dat ocazia sa fim turiști pe două roți <<la noi acasă>>! Foarte frumoasă tură, revenim și anul viitor!”, a promis Cătălina Roman, o altă participantă.
Turul a fost apreciat și de Daria Drăghici, una dintre cei 35 de voluntari care au asigurat buna organizare a turului. Daria, studentă, în vârstă de 19 ani, spune că “îmi place turismul cultural și ecumenic și, bineînțeles, ciclismul, și mă bucur că am sprijinit pentru al doilea an organizarea turului, împreună cu întreaga mea familie”.
“Sprijinul acordat de primării a fost esențial pentru buna desfășurare a turului. Este important ca autoritățile locale să promoveze, prin astfel de evenimente periodice, obiectivele culturale și istorice locale. În ultimul an, peste 300 de cicloturiști au fost alături de noi în seria de tururi organizate în locuri puțin cunoscute din apropierea capitalei. Mă bucur că am găsit parteneri împreună cu care ne implicăm în descoperirea potențialului extraordinar al României prin cicloturism”, a spus Mircea Crisbășanu, membru al Asociației ROI și coordonator al Outhentic Cycling Romania.
În opinia sa, este momentul ca zonele rurale să atragă fonduri pentru cicloturism, acesta fiind un mod excelent de dezvoltare comunitară durabilă. La nivel european, se estimează că cicloturismul generează anual venituri de 44 miliarde de euro, mai mult decât industria croazierelor de lux.
Asociația Adevărații Veloprieteni a fost prezentă la acest eveniment, zeci de iubitori de cicloturism venind pe două roți din Capitală. “Împreună, am putut demonstra ca nevoia de cicloturism este mare. De aceea, este necesar ca autoritățile să elaboreze legislația specifică și să sprijine programe de dezvoltare pentru a ne putea bucura de cicloturism în condiții de siguranță. Turul a fost o experianta frumoasă și pentru membrii noștri. Am apreciat frumusețea traseului și buna organizare”, a spus Mihai Deneș, reprezentantul Asociației.
Traseul măsoară aproximativ 65 km pe drumuri de asfalt (ce mai mare parte) și pietruite, cu o mică diferență de nivel, de 50m.
Aflat la a doua ediție, evenimentul „Bucură-te de cicloturism, pe urmele lui Brâncoveanu!” a fost organizat de către Outhentic Cycling Romania și Asociația ROI, cu susținerea OMV Petrom, ca parte a unui proiect de dezvoltare comunitară pe care OMV Petrom îl implementează în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Evenimentul a beneficiat de sprijin din partea următorilor parteneri: Centrul de Informare Turistică Potlogi, Primăriile comunelor Potlogi, Corbii Mari, Vânătorii Mici, Florești-Stoenești Găiseni și ale orașului Bolintin-Vale, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, CIVITAS, Asociația Adevărații Veloprieteni, Aqua Carpatica, Concept Promo, FreeRider, Dulce de Amara, Ierburi Uitate, Supapa, Zebra Bike, Romano ButiQ
În octombrie am fost în Spania, unde Merida a lansat trei noi biciclete. Evenimentul a fost cu atât mai important…
Roțile pentru MTB Proven Carbon XC Dynamo recent lansate de Hunt, un producător de roți din carbon cu un excelent…
Recent ne-am deplasat în Spania unde Merida tocmai a lansat cea mai mare și mai extremă bicicletă mtb electrică a…