Categorii: Cape EpicEvenimente

Absa Cape Epic anunță traseul pentru ediția 2022

În 2021 a fost pentru prima oară când Absa Cape Epic a avut loc în afara perioadei lunii martie. Acum, normalitatea pare că se întoarce, iar a 18a ediție a celui mai cunoscut maraton mtb pe etape din lume, va avea loc anul acesta, între 20 și 27 martie 2022.

foto: Greg Beadle / Cape Epic / SPORTZPICS
foto: Greg Beadle / Cape Epic / SPORTZPICS
foto: Andrew McFadden / Cape Epic / SPORTZPICS

Pentru ediția de anul acesta, organizatorii au decis ca locația startului să se întoarcă la domeniul viticol Lourensford, pentru prima oară în 8 ani. De asemenea, pentru prima oară în istoria concursului, startul Prologului, al Etapei întâi și Etapei doi, vor fi toate în același loc. În medie, la ediția 2022, concurenții vor urca 25,72 m diferență de nivel per kilometru. Practic cu 5% mai mult decât la ediția 2021.

foto Sam Clark / Cape Epic / SPORTZPICS

În timpul etapei 2, echipele vor avea de urcat celebrul pas Gantouw, pentru prima oară în istoria concursului. Dacă ești acolo și ai timp să te uiți cu atenție la teren, vei observa urmele căruțelor cu boi ale primilor colonişti stabiliți aici.

Încă de la prima ediție a evenimentului, traseul nu a fost niciodată la fel. Astfel, în 2022 concursul începe de la crama Lourensford și continuă traversând munții Hottentots Holland spre Elandskloof. După două etape dure desfășurate pe potecile din regiunea Greyton, cursa se îndreaptă spre Stellenbosch, meca mtb-ului.

După 657 km și 16.900 m diferență de nivel, concurenții vor ajunge la domeniul viticol Val de Vie, unde este și finalul cursei.

Iată traseul în detaliu:

Prolog – 24 km, 700 m diferență de nivel
Duminică 20 martie

Etapa 1 – 92 km, 2850 m diferență de nivel
Luni 21 martie

Etapa 2 – 118 km, 2350 m diferență de nivel
Marți 22 martie

Etapa 3 – 96 km, 2250 m diferență de nivel
Miercuri 23 martie

Etapa 4 – 74 km, 1650 m diferență de nivel
Joi 24 martie

Etapa 5 – 109 km, 2400 m diferență de nivel
Vineri 25 martie

Etapa 6 – 76 km, 2700 m diferență de nivel
Sâmbătă 26 martie

Etapa 7 – 68 km, 2000 m diferență de nivel
Duminică 27 martie

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

3 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma