Categorii: Blog

Escaladă alpină Imaginea României pe Vârful Nanga Parbat

Asociația Expediția Româneasca Nanga Parbat 2013 va organiza o expediție escaladă alpină cu tema: “Imaginea României pe Varful Nanga Parbat” sub egida unei echipe performante și a palmaresului obtinut de fiecare membru,  ce se va desfășura în perioada 03 iunie – 05 august 2013.

Acest proiect reprezintă organizarea unei expediţii româneşti mixte pe un vârf de 8000 m. Obiectivul principal al expediţiei este ascensiunea de către o echipă de alpinişti integral românească a muntelui Nanga Parbat de 8126 m, al nouălea ca înălţime din lume. Atingerea cu succes a vârfului înseamna o performanta deosebită pentru România şi reprezinta pas inainte pentru reintegrarea sa printre ţările cu tradiţie în alpinism.

Intenţia este ca prin acest proiect să reunim într-o singură echipă alpinişti romani cu performanţe şi experienţă bogată în expediţii la mari altitudini şi să creăm o legătură între generaţii diferite de alpinişti români. Echipa este compusa din 6 alpiniști, fiecare din ei având o experiență impresionantă în escalade cu o altitudine de peste 6000 metri. În fișele individuale veți descoperi oameni impresionanți prin activitatea lor.

Ţinând cont şi de faptul că seria de evenimente va avea un ecou la nivel național prin sprijinul oferit de David Neacsu, alpinist român de renume internațional, prin participarea la 28 de expediții mari în marile masive internaționale.

Alte detalii, în link-urile de mai jos:

facebook.com/ExpeditieRomaneascaNangaParbat2013
nangaparbat2013.com/
youtube.com/user/NangaParbat2013/

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Test – ochelari sport RUDY Project Kelion

În lumea ochelarilor sport de top cu greu ai putea găsi ceva mai premium decât RUDY Project Kelion, niște ochelari…

3 zile in urma

Test – Pantofi mtb și gravel Northwave Hammer Plus

Proaspăt lansații Northwave Hammer Plus au ajuns și la noi la test, iar aproape imediat ce i-am primit, au și…

4 zile in urma

Se apropie cel mai mare concurs de biciclete pentru copii din România!

Duminică, 19 mai, va avea loc la Rădăuți, Suceava, un eveniment important pentru cei mici, mai precis cel mai mare…

4 zile in urma