La baza gamei de alergare a celor de la Garmin se află însă Forerunner 25, cel mai simplu și mai ieftin model, dar sub nicio formă unul neperformant. Mic și ușor, acesta are multe funcții utile: pe lângă cele de ceas și computer pentru alergare, este în același timp Activity Tracker și Smartwatch, chiar dacă conține doar funcțiile de bază.
Trebuie să precizăm de la început că e vorba de un ceas dedicat pentru alergare, dar el poate practic înregistra orice altă activitate sportivă, doar că ulterior va trebui intrat manual pe Garmin Connect sau pe Strava și modificat tipul activității la cel corect (ciclism, schi, etc…)
Funcția de înregistrare a activității este practic cea mai importantă. Odată cu apăsarea butonului Run, în timp ce așteptăm localizarea sateliților (care durează destul de puțin) putem opta pentru diferite tipuri de activitate: simplă sau cu obiectiv de viteză, timp, distanță sau calorii. În cazul în care alegem o viteză, vom fi avertizați prin vibrație dacă suntem sub sau peste aceasta. Ceasul nu știe să ne ghideze prin antrenamentele cu intervale complexe, dar putem face niște intervale simple de tipul run/walk.
Indiferent de tipul de alergare aleasă, putem activa alerte de zonă de puls, conform cu zonele reglate în Garmin Connect. Pentru folosirea în interior trebuie activat modul indoor.
La finalul activității, la salvare, aceasta e trimisă direct în Garmin Connect dacă legătura bluetooth cu telefonul e activă și aplicația Connect e pornită.
În rest ceasul are o baterie ce asigură o autonomie de 10 săptămâni în modul oră și de 10 ore în modul antrenament (8 săptămâni/8 ore modelul mic). Este protejat la apă până la 5 bar și este destul de robust pentru a nu fi ușor afectat de lovituri ușoare și frecări. Memoria poate păstra până la 7 activități și prin aplicația Connect beneficiază de Live Tracking. Ceasul nu are barometru, busolă și nici receptor Glonass, precum nici mod de vizualizare grafică a hărții/track-ului.
Noi vă recomandăm ceasul pentru cei ce vor un instrument simplu și nu foarte scump de antrenament, în special celor ce practică și alergarea dar, după cum spuneam, se poate folosi dacă e nevoie și la alte activități. Iată cum ni s-a părut, într-un mic video:
Importator: Trisport
Preț (pachet fără senzor HR): 760 lei, redus la 499 lei la data redactării articolului
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…