Echipament de MTB – tricoul Plain și pantalonii SP5 + o cască – Scope MIPS – de la TSG

Ultimele două article dedicate celor de TSG au fost pe tema protecțiilor de MTB și al echipamentului de street. Astăzi trecem mai departe cu echipamentul de MTB, compus așa cum am ales, dintr-un tricou cu mânecă lungă, Plain, pantalonii scurți SP5 și casca Scope cu tehnologie MIPS. Probabil ți-ai dat seama că este un echipament all-mountain/enduro, așa cum era și firesc de altfel, căci sunt fan al hainelor largi (sau poate nu chiar atât de largi) pe MTB. Spre deosebire de colegul meu Andrei Diaconu, care folosește de multe ori dimensiune M pentru haine – venindu-i ceva mai larg, eu folosesc S-ul – ceva mai strâmte, în condițiile în care amânoi avem fix aceeași constituție. E o chestiune de gust, însă nici S-urile pentru enduro nu-s chiar haine de Cross Country.

În fine, să trecem la ceea ce ne interesează. Tricoul cu mânecă lungă Plain vine cu o combinație faină de culori și pentru cine nu s-a prins, are exact același print atât pe față cât și pe spate. Nu știu sincer cum să interpretez asta, însă nu arată rău. Este croit dintr-un material subțire, cu uscare rapidă, iar TSG ne promite că graficele nu se vor decolora în timp. Ca fapt divers, partea dorsală este mai lungă cu scopul de a-ți proteja posteriorul de noroi, dar în realitate – când pedalezi prin noroi – nimic din toate aceste specificații nu mai contează. Ca semn distinctiv, bluza are cusută un patch din piele artificială cu logo-ul TSG, care dă tare bine. Altfel spus, o alegi dacă vrei o bluză ușoară, cu mânecă lungă, dintr-un material răcoros, pe care o poți purta și vara și pe sub care poți băga și protecțiile la nevoie.

Portecțiile sunt deja băgate pe dedesubt.
După cum se poate observa și aici. Şi nu arată rău deloc.

Preț: 269 Lei
O găsești aici: link.

Mai departe – pantalonii scurți SP5 – cu o denumire a cărei origini n-o cunosc. Tot ce știu însă este că și aceștia fac parte din categoria echipamentului ușor de purtat, răcăros și care se usucă foarte rapid, fiind de asemenea croiți dintr-un material specific. Ajustarea taliei se face de pe interior, cu ajutorul a două curele velcro, iar extra – ca să fii sigur că nu vor cădea de pe tine la primul jump, interiorul care se suprapune peste talie este prevăzut cu silicon – ceva ce n-am mai întâlnit până acum între piesele de echipament testate. O idee super bună și care funcționează. La spate are un jug de care pot fi puși facil la uscat – o idee mică dar benefică – iar partea din spate de sub talie se poate întinde – fiind croită dintr-un material elastic. Este perforată și cu laser, pentru o aerisire mai bună (pe partea din față nu există arisiri suplimentare – ci doar în lateral-spate).

Buzunar în buzunar. Pentru telefoane, de principiu.
Siliconul asigură extra stabilitate.

Închiderea se face cu fermoar, cu capsă și cu o agățătoare, întreg sistemul fiind foarte stabil, iar mai apoi există două buzunare, dintre care încă un buzunar mai mic în interiorul unuia mai mare – de folosit spre exemplu pe telefon (dar oricum, ar fi indicat să nu cazi pe el). Prețul este cu o idee mai jos comparativ cu concurența premium, însă nu cu mult.

Preț: 319 Lei
Îi găsești aici: link.

Cireașa de pe tort este însă casca TSG Scope, cu tehnologie MIPS (pe scurt, cu extra protecție). Lansată în 2019, această cască încă se ține bine și după 2 ani în fața concurenței, fiind una dintre acele căști ușor de purtat și care se fixează pe cap perfect, fără s-o resimți la pedalat. Este o cască ideală pentru cei care caută un produs mai rotund, iar pe lângă asta, oferă un cozoroc mare și ajustabil (în 3 poziții chiar – deci primește cu drag și o pereche de goggle-și) și o protecție semnificativă pentru ceafă. Reglajul se face cu ajutorul unei rotițe aflate în partea din spate, iar prinderea se face cu o curea clasică cu închizătoare din plastic: click! În orice caz, dacă nu găsești reglajul ideal cu ajutorul rotiței și al curelelor, mai ai posibilitatea să scoți sau să adaugi niște perne interioare, mai subțiri sau mai late după caz. Cumva, ai toate variantele posibile, doar să-ți fie confortabilă.

De pe vremea când era toamnă afară, iar eu eram fericit.

Finisajele sunt excelente, doar în zona din spate putem vedea un pic din materialul EPS care sălășuiește în interior. Altfel, din punct de vedere al greutății, se înscrie în norme, punând pe cântar aproximativ 400 de grame și destul de puțină presiune pe capul tău. Pe cască se poate monta o cameră de acțiune sau o lanternă, la nevoie, fără a afecta prea mult ventilația. Oricum, nu era un capitol pentru care să-ți faci griji, Scope-ul având oricum 20 de guri de ventilație.

Forma este agreabilă și se potrivește majorității gusturilor în materie.
Reglaj extra la spate.

Dacă prețul pentru versiunea MIPS ți se pare prea mare, din fericire există și varianta standard, care vine în culoarea negru mat și care costă puțin sub 500 de lei. Mai precis, 499 de lei.

Preț: 719 lei
O găsești aici: link.

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma