Categorii: AccesoriiDiverse

Test – cântar Polar Balance

Cântarul Polar Balance este practic un senzor adițional pe care îl poți atașa la ansamblul de dispozitive pe care le ai deja, mai precis un ceas smart Polar și un telefon smart pe care este instalată aplicația Polar Flow. Cântarul Balance este foarte simplu și tot ce face este să-ți măsoare greutatea și apoi s-o transmită prin Bluetooth spre ceas sau telefon. Însă ce face mai departe Polar Flow cu această informație este cu totul altă poveste, mult mai complexă.

Aspectul este foarte elegant, iar culorile disponibile sunt alb și negru. Cântarul funcționeaza cu 3 baterii AAA, iar legătura la telefon sau ceas se face prin BT. Greutatea lui este de 1,8 kg, important dacă ești sportiv de performanță, sau amator pasionat și trebuie să-l transporți cu tine în depalsări sau cantonamente, pentru a te cântări tot timpul cu același device. Am observat că acuratetea este foarte bună și nu variază de la o măsurătoare la alta, făcută în interval de câteva minute sau chiar ore dacă tu nu faci sport, nu mănânci sau nu bei între timp. Totuși pentru a avea rezultate pe care te poți baza, cântarul trebuie să fie poziționat tot timpul în același loc pe podea, altfel pot apărea diferențe la cântărire.

Utilizarea cântarului Balance e simplă. Te urci pe el și te cântărești. Informațiile obținute țin doar de greutatea corporală. Nu măsoară și indicele de masă corporală, grăsimea corporală, masa mușchilor scheletali sau alți parametri. Însă ce nu măsoară în mod direct este compensat prin informațiile primite prin Polar Flow, pe care le voi detalia mai jos.

Polar Balance este în acest moment compatibil cu ceasurile Polar Loop 2, Polar Loop Crystal, Polar Loop, A300, A360, A370, M200, M400, M430 si V800, dar nu și cu noile Polar Vantage V și M. Însă nu este o problemă pentru că „împerecherea” cântarului o poți face direct cu aplicația Polar Flow prin intermediul telefonului. Balance poate fi folosit de până la 10 utilizatori, în sensul că poate fi împerecheat cu 10 conturi separate Polar Flow sau 10 ceasuri smart Polar. Asta înseamnă că poți avea în casă un singur cântar care să fie folosit și de tine, de soție sau prieteni.

Așadar, te-ai cântărit și ai primit o „notă”. Important este ce faci acum cu această informație transferată în Polar Flow. Ei bine pot spune din start că informațiile obținute sunt foarte compelxe sau poate doar multe, în sensul că aplicația îți oferă o mulțime de sfaturi pentru viitor.

Platforma Polar Flow este în sine complexă și integreaza toate informațiile primite de la senzorii exteriori (greutatea ta zilnică, pulsul în repaos sau la efort, activitatea sportivă zilnică etc.) și alcătuiește un plan de acțiune bazat pe țelurile tale de viitor. Așadar adăugând acum în Flow și acest senzor, cântarul, aplicația poate oferi sfaturi și mai precise, mai personalizate pe aptitudinile corpului tău, mai armonizate cu stilul tău de viață și planurile de viitor, cum ar fi participarea la competiții.

Polar Flow, prin cântarul Balance, calculează indicele tău de masă corporală și îl afișează sub forma unui grafic ușor de înțeles. Mai departe, dacă nu ești mulțumit/ă de greutatea pe care o ai acum, poți stabili un țel al greutății pe care să-l atingi în viitor. Din Polar Flow alegi cât vrei să scazi în greutate (în general vrem să slăbim) și în cât timp vrei să atingi noua valoare. Bazându-se pe ce-i ceri și pe istoricul activităților tale sportive, Flow îți spune zilnic ce trebuie să faci pentru a-ți atinge obiectivul. Și ai două opțiuni – fie mănânci mai puțin (aplicația recomandându-ți inclusiv ce anume să nu mănânci), fie faci mai mult sport (îți spune și ce anume să faci și pentru cât timp).

După cum am văzut, cântarul în sine nu este un device deosebit în vreun fel anume însă este indispensabil dacă vrei să te ții de un program sportiv, vrei pur și simplu să slăbești sau să menții greutatea actuală. Trebuie reținut că dacă ești deja utilizator Polar și Polar Flow atunci trebuie să folosești acest cântar pentru a-l putea integra în „ecosistemul” Flow. Îl găsesc foarte util nu doar pentru sportivii de performanță cu program strict ci și pentru amatorii pasionați de sport.

  • Culori: alb sau negru
  • Dimensiuni:
  • Unitate măsură: kg/lb
  • Greutate: 1.767 gr
  • Greutate maximă suportată: 180 kg
  • Precizie măsurare: +/- 100 g
  • utilizatori: 10
  • Comunicare wireless: Bluetooth
  • Funcționare: 3 baterii AAA
  • Preț la data publicării testului: 469 Lei
  • Importator: LivingWell
Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

5 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma