Kit-uri de pinioane wide range pentru cursiere si biciclete de touring de la Lindarets

Producătorul de componente Lindarets din New Mexico a anunţat lansarea câtorva produse noi, inclusiv ceva destul de revoluţionar în lumea ciclismului de şosea. Conform unor poze apărute pe Instagram, se pare că firma lucrează la un kit de adaptare pentru casetă de pinioane wide range pentru cursiere şi biciclete de touring.

În plus, pinioanele Giant Cogs pentru conversie 1×10 şi adaptorul Goat Link pentru repoziţionarea deraiorului din spate se vând acum şi separat.

Wolf Tooth şi Lindarets au lansat zvonul că dezvoltă un set de componente pentru adaptare la wide range pentru biciclete de touring, ciclocros şi cursiere. Componentele sunt dezvoltate pentru cei ce doresc să obţină trepte de viteză mai uşoare pe cursiera lor echipată cu Shimano pe 10 pinioane, să îşi simplifice bicicleta de oraş sau să convertească ciclocros-ul sau bicicleta de touring la un sistem cu o singură sau două foi.

Deşi nu există încă informaţii exacte despre numărul de dinţi ai pinioanelor sau despre compatibilitatea deraioarelor, Lindarets a anunţat că va funcţiona cu sistemele Shimano pe 10 pinioane, ca şi restul sistemelor lor de conversie pentru MTB. În poze însă apare un deraior Ultegra cu o casetă de 11 pinioane.

Nu există detalii suplimentare, dar judecând după poze se pare că va fi un kit similar cu cel de MTB, cu un adaptor de deraior redesenat. Lindarets au anunţat că vor da mai multe informaţii cât de curând…

Goat Link, adaptorul creat de Lindarets şi Wolf Tooth, este destinat ca să reducă uzura şi să îmbunătăţească performanţele de schimbare a vitezelor la sistemele cu casete 11-40 sau 11-42 în configuraţie 1×10. Goat Link înlocuieşte conectorul direct de la deraioarele compatibile Shimano de 10 pinioane iar Lindarets declară că îmbunătăţeşte aşezarea lanţului pe pinioane şi reduce uzura prematură a componentelor.

Disponibil până acum doar sub formă de kit, împreună cu un pinion mare şi unul de 16 dinţi, Goat Link va putea fi achiziţionat separat. Adaptorul este compatibil cu deraioarele Shimano de 10 pinioane Shadow+ din 2013 încoace care folosesc adaptorul intermediar de 8 mm. Cadrele cu montare directă integrată şi deraioarele de la SRAM nu sunt compatibile. Goat Link cântăreşte 18 g şi este produs în SUA din aluminiu 6061, preţul fiind de 16.70$, disponibil negru sau gri metalizat.

Pinioanele Lindarets de 40 şi 42 de dinţi sunt şi ele disponibile separat, pentru cei care au deja instalat un Goat Link sau un sistem similar şi au nevoie doar de un nou pinion. Pinioanele Giant Cogs funcţionează exclusiv cu casetele Shimano de 10 pinioane 11-36 din gamele SLX, XT şi XTR, dar pentru cele SLX este nevoie de eliminarea mecanică a pinilor de conexiune.

Pinioanele Giant Cogs sunt disponibile individual sau în pereche cu un pinion de oţel de 16 dinţi pentru a optimiza paşii de schimbare a vitezelor. Pinionul de 40 de dinţi costă 69.95$ iar cel de 42 costă 74.95$, pachetul ce include pinionul de 16 dinţi fiind mai scumpe cu 10$.

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Vezi comentarii

  • Cum pot doar 2 dinți diferență să coste 5 dolari în plus, când 40 costă 70 de dolari???

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma