Ghidoanele Syncros Fraser și Hixon iC SL aduc integrarea completă în lumea XC și Trail

Syncros își extinde gama de produse pentru integrarea cablurilor adăugând noile ghidoane de MTB din carbon cu pipă integrată Fraser iC SL și Hixon iC SL. Acestea nu sunt primele ghidoane integrate cu pipa pentru MTB, nici măcar în colecția Syncros și nici rutarea nu este chiar integral internă, cum e în cazul ghidoanelor Magura MCi și Dangerholm.

Dar cum tot mai multe biciclete noi de XC și Trail integrează cablurile cu intrare prin headset, ghidoanele Syncros Fraser și Hixon iC ajută la acest proces din ce în ce mai popular.

Ghidonul Syncros integrat Fraser iC SL XC a apărut deja încă de vara trecută pe noile modele Spark, însă acum gama Fraser este îmbogățită cu mai multe modele, de la cele pentru bicicletele de Cupă Mondială de XC până la cele de downcountry. Mai mult, acum există și o versiune Hixon iC SL pentru biciclete de trail!

Practic, în acest moment există 5 modele diferite de ghidon Syncros din carbon cu pipă integrată din seria iC SL pentru MTB, cu un total de 19 dimensiuni ce acoperă toate domeniile dintre XC competițional și all-mountain lejer. Există și 7 pipe din aluminiu pentru XC, DC și AM care oferă aceleași posibilități de rutare a cablurilor, însă folosind ghidoane normale.

Toate împart însă același secret, capacul integrat al gâtului furcii și carcase pe ambele părți ale pipei ce permit intrarea cablurilor, alături de distanțiere speciale care ghidează cablurile prin cuveți.

Până acum, noile ghidoane Syncros au fost montate doar pe bicicletele din familia Scott/Bold, dar par să fie compatibile cu orice MTB care folosește furcă cu gât cu dimensiunea superioară de 1.125 (adică aproape orice furcă cu suspensie de pe piață) și sistem de rutare prin cuveți, cum ar fi de exemplu Canyon Exceed și BH Lynx Race.

Din punctul de vedere al cockpit-ului, rezultatul este o rutare potențial mai curată a cablurilor. Teoretic, înseamnă și cadre mai ușoare și mai rezistente, deoarece nu trebuie să aibă găuri în headtube sau downtube, eliminând și frecarea cablurilor de cadru.

Cele mai multe opțiuni sunt dedicate iubitorilor de XC și DC. Ghidoanele Syncros Fraser iC SL costă 350 Euro și au cu toate o înclinație verticală de 6 grade și sunt înclinate în spate cu 8 grade. Syncros descrie combinația variată între unghiul virtual al pipei și lungime acestuia ca fiind un concept nou de geometrie, înălțimea la care se află capetele ghidonului fiind identică indiferent de dimensiunea aleasă a acestuia.

Ghidonul cu lățime de 740 mm vine în 6 dimensiuni WC pentru geometrie asemănătoare celei folosite de Nino, Kate și restul echipei Scott SRAM Racing (-40°/80 sau 90mm, -30°/90 sau 100mm, or -20°/90 sau 100mm), cealaltă variantă fiind una mai puțin agresivă, de XC în 5 variante disponibile (-14°/50mm, -12°/60, -10°/70, -9°/80, -8°/90).

Există și o versiune ceva mai lată, de 760 mm, gândită pentru downcountry, cu 8 mm de rise și 4 opțiuni (0°/50, 60, 70 sau 80mm).

Riderii de trail și all-mountain primesc și ei câteva opțiuni mai late la același preț. Syncros Hixon iC SL costă tot 350 Euro, are înclinația verticală tot de 6 grade dar cea în spate e un pic mai mică, de 7 grade. Ghidonul cu lățimea de 780 mm are un rise de 15 mm și e disponibil în două versiuni (5°/50 sau 4°/60mm), cel mai lat, de 800 mm, având un rise de 25 mm și două versiuni (5°/50 or 4°/60mm).

Toate modelele au același sistem de capac al pipei demontabil ce acoperă toate cablurile, având și un sistem cu prindere directă cu șuruburi, sub pipă, unde se poate monta o prindere frontală de GPS, cameră video sau lanternă.

Există și opțiunea suplimentară de capace superioare cu prindere standard pentru computere sau afișaje de ebike.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

3 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma