Categorii: Generale

Costul competițiilor de mtb pe etape. Partea a doua.

După Bike Transalp, a doua competiție pe etape de pe listă e Absa Cape Epic, probabil cel mai cunoscut concurs de mtb din lume.

2. Absa Cape Epic

Costul înscrierii e de 1625 euro/participant

Numărul zilelor de concurs: 8

Posibilități de cazare: cazarea poate fi cea standard în bivuacul oferit de organizatori în cadrul race village-ului și include 7 nopți de cazare, costul acestora fiind cuprins în taxa de înscriere. De asemenea dacă se optează pentru pachetul premium atunci o serie de servicii suplimentare sunt puse la dispoziția participantului, printre care și cazarea în hoteluri/pensiuni sau case de oaspeți în timpul competiției.

Masajul costă 168 de euro suplimentar față de pachetul de bază și presupune 45 de minute de masaj după fiecare etapă.

Alimentația: tot în pachetul de bază sunt cuprinse micul dejun și cina, dar și o masă imediat după finish-ul etapelor. Pentru doritori, organizatorii oferă de asemenea un serviciu prin care participantul în cauză va găsi la punctele de alimentare și la finiș bidoane cu băutura preferată, pregătită cu o noapte înainte și înmânată organizatorilor pentru a fi duse la punctele de alimentare. Pentru geluri și alte produse folosit în timpul efortului pot fi calculați 15 euro/zi suplimentar. De asemena mai pot fi calculați 10 euro/zi pentru un burger și o cafea la micul dejun.

Echipamentul de ciclism poate fi predat organizatorilor pentru a fi curățat/spălat, fără a se percepe o taxă suplimentară.

În ceea ce privește cazarea, mai trebuie avute în vedere cel puțin două nopți de cazare înainte și după ultima etapă, costul indicat pe site-ul celor de la Cape Epic fiind undeva la 295 euro.

Astfel o zi de concurs la Absa Cape Epic va costa în jur de 290 euro, fără a lua în calcul probleme care pot genera costuri suplimentare pe parcurs. Alegerea pachetului standard de înscriere asigură condiții de cazare foarte bune, un cort pentru două persoane și o saltea confortabilă oferită de organizatori. De asemenea camping-ul dispunde de dușuri, wc-uri, mechanici de bicicletă, mâncare, servicii suplimentare de masaj, etc. Competiția figurează în calendarul UCI, clasa HCS, motiv pentru care la start se vor alinia cu siguranță cei mai buni sportivi din lume pentru a obține o parte din punctele puse în joc, dar mai ales pentru a încerca să câștige competiția devenită în ultimii ani un fel de Tour de France al mountain biking-ului.
3. Perskindol Swiss Epic

Competiția pe etape din Elveția a avut prima ediție în anul 2014 și a devenit rapid una dintre cele mai interesante competiții din lume. Un traseu tehnic, diferențe mari de nivel, coborâri tehnice pe singletrail-uri, peisaje care te lasă cu gura căscată și organizarea de tip elvețian sunt toate premise bune pentru ca evenimentul să fie unul cu adevărat unic.

Ca modalitate de înscriere se poate opta între mai multe pachete, fiecare oferind alte tipuri de cazări și servicii. De la pachetul Budget care cuprinde 7 nopți de cazare în camere cu mai multe paturi, la pachetul Camper care oferă un loc în camping pentru participant și încă un însoțitor, cu condiția să vii cu propriul camper de acasă. Pachetul Comfort oferă cazare în camere duble la pensiuni montane, în timp ce pachetul Heaven asigură cazarea în cele mai bune și luxoase hoteluri de pe traseul competiției. Prețurile pentru echipa de două persoane variază de la 3000 franci (2740 euro)pentru pachetul Buget și se duc până la 7400 franci (6750 euro) pentru pachetul Heaven în versiunea Swiss Epic Flow(mai puțin de urcat, mai mult de coborât). Dacă luăm în calcul pachetul Comfort, înscrierea va costa aproximativ 2000 euro/ participant.

Numărul zilelor de concurs: 6

Cazarea la pachetul comfort se va face în hoteluri și pensiuni de 3 stele.

Masajul e inclus în taxa de înscriere.

Alimentația: pachetele cuprind două mese pe zi(mic dejun și cină), iar punctele de alimentare sunt dotate cu absolut tot ce ai putea să-ți dorești în momentul în care ajungi acolo. Aici putem calcula înca 20 euro/zi pentru o cafea și poate o masă suplimentară.

Serviciul de spălare a hainelor e inclus în taxa de înscriere.

Cazarea înainte și după ultima etapă e cuprinsă și ea în taxa de înscriere.

Costul unei zile la Swiss Epic va fi în jur de 350 euro în varianta Epic, fiind puțin mai scumpă în varianta Swiss Epic Flow.

În ceea ce privește competiția, nu aveți cum să greșiți dacă optați să participați la ea. În varianta Flow, costul participării este cu ceva mai ridicat deoarece organizatorii pun la dispoziția participanților transportul pe cablu pe anumite porțiuni de urcare, precum și transportul în vehicule acolo unde nu există o instalație de transport pe cablu.

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

4 zile in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

6 zile in urma

Prologo lansează noua gamă de șei AGX “Slide Control” cu control al alunecării

Prologo AGX înseamnă „Aventură, Gravel, Ciclocros”, iar noua serie de produse din această gamă vine cu control al alunecării și…

o săptămână in urma