Încă un concurs important și-a stabilit data pentru ediția de anul acesta. Gârboavele XC va avea loc în 7 aprilie și promite o organizare de zile mari, motiv pentru care l-am rugat pe George Calinovschi, unul dintre cei care pun la cale această competiție, să ne spună mai multe despre aceasta.
„Omul pățit e…învățat!” spune un proverb românesc. Rădăcina învățăturii e amară, dar rodul ei e dulce! Așa ne-am simțit noi după Garboavele XC 2011, când am avut o sumedenie de pățanii, în virtutea faptului că am încercat să facem lucrurile cât mai simple și cât mai accesibile pentru concurent. N-am avut cronometrare cu cip, dar am avut probleme la clasamente, am avut inscriere la fata locului, dar s-a decalat startul și lista poate cotinua. Dar numai cine nu încearcă nu reușește, iar din greșeli am învățat cu vârf și îndesat. Astfel că anul acesta, ediția a II-a a Gârboavele XC va avea toate acele îmbunătățiri considerate in trecut „mofturi”, dar dovedite în timp de alte nenumărate concursuri.
Pentru început am scăpat de toate acele zone de pământ galben care au adus GXC 2011 reputația de „Iron Bike de Galați”, concentrându-ne atenția în creearea traseului doar pe zone din interiorul pădurii, ciclabile inclusiv pe ploaie. Pe deoparte ne pare rău, însă numărul de abandonuri, alimentat și de ploaia chiar de dinainte de start a fost excesiv!
Ca suprafață, traseul nou va cuprinde pe langa pământ/iarbă, drumuri cu piatra de râu și zone de piatra cubică, dar și doua „chickenrun”-uri care pot fi alese de concurenții mai puțin abili în abordarea unei coborâri mai periculoase și a unei urcări de „push-bike”.
Unul din elementele grele ale traseului este o coborâre foarte tehnică printre copaci, coborare pe care Marius Ionașcu – Maus – a descris-o ca fiind „criminală, dar frumoasă”. Locul va fi plin de semne de avertizare, care sperăm că vor fi luate în seamă. Porțiunea este solicitantă, la un moment dat, imediat după trecerea printre doi copaci care sunt la distanță de un ghidon, urmând o curbă de 90 de grade.
Dar o să lăsăm traseul să vă farmece când îl parcurgeți și o să vă mai spunem despre alte elemente ce sperăm că vor face din GXC 2012 un început de bun augur pentru sezonul ciclist din acest an. Dintre acestea am putea menționa punctele de control „dotate” cu cicliști din club care înțeleg importanța muncii pe care o fac, punct de alimentare asezonat cu mici și o păturică să vă odihniți (glumesc, evident!), punct care va fi dotat cu apă, banane, lămâi și glucoză.
Și deoarece am trecut la ediția a II-a și nu mai facem totul „ieftin și bun”, taxa de înscriere a avut de suferit, ultima cotație după prăbușirea bursei fiind de 45 de lei. În schimb, vă oferim un concurs „liniștit”, cu un traseu tare în stil de pur cross-country, în ture pe un circuit de 6-8 kilometri, cronometrat cu cip, la care inscrierile se fac doar online și cu limită la numărul de participanți. Vă așteptăm la Galați!
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
Puteti veni cu cateva zile inainte de start, in recunoastere si sa va cazati aproape de padure
Mai multe informatii : http://www.clubciclism.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=80