Eduard Novak a anunțat pe site-ul său că și-a depus candidatura pentru al doilea mandat ca președinte al Federației Române de Ciclism, pentru perioada 2017-2021. Totodată, acesta a prezentat bilanțul ultimilor 4 ani cât și noua echipă cu care ar urma să meargă mai departe.
Federația Română de Ciclism a devenit o organizație apropiată de sportivi, de cluburi, de organizatori și de fani, printr-o mentalitate nouă și angajați devotați acestui sport. Mulțumită controalelor tehnico-financiare extrem de riguroase prin care a trecut în ultimii 4 ani, FRC este acum o instituție transparentă, responsabilă și progresistă. Cine crede în viitorul ciclismului din România are în FRC un partener deschis oricărui dialog.
Obiectivele Federației Române de Ciclism pentru 2017- 2020
FRC – o federație în slujba ciclismului!
Capitolul 1- Organizare Administrativă
Exemplu:
Novak Carol Eduard (Președinte) – Organizează, îndrumă angajații și membrii Consiliului de Administrație. Reprezintă federația la nivel național și internațional în raport cu terții, propune proiecte de dezvoltarea sportului care să asigure bugetul financiar al FRC.
Cătălin Sprânceană (Vicepreședinte) – Organizarea Calendarului Competițional de Mountainbike si Ciclocross (Campionate Nationale, Concursuri Internaționale, Cupe Naționale, Concursuri Naționale), supervizarea acestor competiții și realizarea interfaței dintre FRC, organizatori și cluburi.
Ovidiu Simen (Vicepreședinte) – Organizarea Calendarului de Șosea Pistă și Paracycling (Campionate Naționale, Concursuri Internaționale, Cupe Naționale, Concursuri Naționale), supervizarea acestor competiții și realizarea interfaței dintre FRC, organizatori și cluburi.
Frunzeanu Marian (Membru) – dezvoltarea ciclismului de copii la nivel național, la categoriile feminin și masculin, șosea și mountainbike.
Tudor Geangălă (Membru) – organizarea calendarului competițional la Downhill, Enduro 4 cross și Trial(Campionate Naționale, Concursuri Internaționale, Cupe Naționale, Concursuri Naționale), supervizarea acestor competiții și realizarea interfaței dintre FRC, organizatori și cluburi, precum și dezvoltarea componentei IT Software pentru optimizarea/automatizarea proceselor interne și a celor ce presupun interacțiune cu cicliștii.
Ion Stoica (Membru) – organizarea și readucerea istoriei ciclismului românesc la viață. Lansarea Ligii de Onoare a ciclismului românesc pentru cei care și-au adus un aport important la istoria acestui sport, sunt exemple demne de urmat și care, din diverse motive, au fost neglijati de către FRC până acum.
Traian Goga (Secretar General)– reprezintă federația în relația cu MTS, COSR , ANAD și autorități publice și private, are atribuții de organizarea a FRC și de îndrumare și control al angajațiilor + atribuții care îi revin prin statutul FRC.
Cosmin Tosu – Contabil Șef
Răzvan Jugănaru-Antrenor Federal –Elaborează proiectul sportiv pentru ciclul olimpic 2017-2020 care include următoarele:
Capitolul 2 – Organizare sportivă
2.1. Cluburi
Sprijinirea de către FRC a cluburilor afiliate în vederea dezvoltarii competitivității. Astfel, se încurajează specializarea membrilor afiliați în diverse discipline și categorii de vârstă.
Sprijinul FRC constă în formarea tehnicienilor și sustinerea cu materiale sportive specifice ciclismului. De asemenea, cluburile afiliate vor beneficia de sprijinul FRC prin instruirea Team Managerilor în atragerea sponsorizărilor.
2.2 Loturile Naționale
FRC își asumă formarea și susținerea sportivilor de performanță de nivel de lot național, olimpic si paralimpic.
FRC își propune în următorii 4 ani să susțină loturile naționale a disciplinelor olimpice printr-un calendar competitiv, prin materiale performante, teste periodice de efort și medicale. Totodată, sportivii cu performanțe deosebite vor fi sprijiniți prin îndemnizații.
Toate aceste indemnizații vor fi stabilite printr-un punctaj clar și transparent.
Loturile naționale vor fi stabilite de către fiecare antrenor de lot în funcție de regulamentul de selecție reglementat de către antrenorul federal.
Toate convocările vor respecta regulamentul de selecție stabilit de către antrenorul federal.
Toti sportivii vor fi tratați cu egalitate de șanse și drepturi în funcție de rezultate și performanțe.
Capitolul 3- Bugetul FRC
3.1 Autorități Publice
FRC va aplica pentru finanțarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, reușind achitarea sumei de 80000 de EURO reprezentand datorii către ANAF.
FRC va intra din anul 2017 într-o funcționare normală.
FRC va aplica la fondurile COSR prin depunerea unui proiect Olimpic Tokyo 2020 pentru a putea susține sportivii din loturile olimpice.
3.2 Venituri Proprii
FRC va demara un amplu proces de atragere de fonduri din sponsorizări, donații și vinderea articolelor sportive pentru cicliștii amatori și fani.
Tinta FRC este de a cumula un venit total din sponsorizări, venituri proprii (taxe&licențe), venituri de la COSR și MTS de minimum 150.000 EURO/an începând cu 2018.
3.3 Taxe și licențe
FRC se va implica în promovarea și atragerea sportivilor și licențierea sportivilor amatori. Dorim ca în patru ani să eliberăm un număr de 300-400 licențe de copii, 250-300 de cadeti și juniori, 300 licențe U23 și ELITE la toate categoriile și 500-750 licențe de amatori.
Capitolul 4- Stafful -Tehnicieni FRC
4.1 Antrenori
Unul din factorii cheie ai unui sport îl constituie tehnicienii, de diferite niveluri. Fără ei nu există performanță, nu există rezultate. FRC își propune cu prioritate atragerea foștilor sportivi în cariera de antrenori pentru ca aceștia să transmită mai departe cunoștiințele acumulate tinerilor sportivi.
În patru ani dorim să avem cel putin 15 noi antrenori de diferite categorii și la diferite discipline. În același timp, urmărim ca orice antrenor să urmeze cursuri de perfecționare.
FRC își propune ca sportivii să fie pregătiți la nivelul actual de pregătire pe plan internațional.
FRC va demara procesul de pregătire al antrenorilor pe categorii de antrenori. Aceștia vor fi abilitați să lucreze doar cu categoria de sportivi corespunzător licenței obținute. Cursurile vor fi ținute de către specialiști străini recunoscuți internațional.
4.2 Team Manager
O altă mare responsabilitate a unei echipe de ciclism o reprezintă team manager-ii. În anul 2017 acest lucru însumează foarte multe, iar aceste persoane trebuie să aibă cât mai multe dintre următoarele atribute: cunoștiinte despre organizare, conducere, sponsorship, legislație, marketing și comunicare etc.
FRC va demara cursuri de team manageri cu instructori care au o vastă experiență în acest domeniu.
4.3 Mecanici
Mecanicii reprezintă personalul fără de care sportivii și echipele nu își pot atinge obiectivele. FRC va demara cursuri de mecanici, astfel încât echipele să poată beneficia de mecanici competenți, iar sportivii să poată concura în siguranță.
Capitolul 5-Arbitraj FRC
5.1 Comisia Specială de Arbitrii
Corectitudinea, obiectivismul, valoarea și munca sportivilor sunt răsplătite și garantate de către arbitraj. FRC este pentru un arbitraj corect prin care sportivii pot concura corect pe niveluri de talent și performanță.
Comisia de arbitrii trebuie să fie o organizație independentă, fără implicare financiară a FRC, dar care să funcționeze desigur sub statutul FRC.
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…