Cura: noua frână de la Formula

Cu nou frână Cura, Formula pășește într-o nouă eră, design-ul și funcționalitate fiind radical schimbate față de modelele cu care eram obișnuiți până acum. Chiar și calitatea ar urma să se plaseze la un alt nivel, conform declarațiilor italienilor. Logo-ul este de asemenea schimbat, ceea ce întărește faptul că Formula dorește să schimbe foaia.

Noile frâne sunt dotate cu tehnologia FCS (Feeling Control System), care permite setarea punctului de contact. Sunt compatibile cu Speed Lock dar și cu MixMaster, în funcție de shifterele pe care urmează să le folosești. Greutatea unei frâne este de 359 de grame, incluzând aici conducta cu o lungime de 85cm, discul de 160mm și șuruburile. De reținut este faptul că cei doi cilindri din etrier au un diametru mare, de 24mm.

Formula recomandă noile frâne atât pentru All Montain, cât și pentru Enduro sau Downhill, așadar vorbim de un spectru foarte larg de utilizare. Funcționează cu ulei mineral (Formula utiliza DOT în trecut) și vor avea un preț de 124 de euro/bucata. Discul, va costa între 22 și 51 de euro, depinzând dacă este construit dintr-o bucată sau din două bucăți, cu spider central.

via Formula

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

3 zile in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

6 zile in urma

Prologo lansează noua gamă de șei AGX “Slide Control” cu control al alunecării

Prologo AGX înseamnă „Aventură, Gravel, Ciclocros”, iar noua serie de produse din această gamă vine cu control al alunecării și…

o săptămână in urma