Categorii: CursiereNoutati

Argon 18 Krypton Pro are un cadru de 870 g ce amortizează vibrațiile

Argon 18 a anunțat noul model de cursieră endurance Krypton Pro pentru 2020. Cu un design testat de echipa Astana Pro Team la Paris-Roubaix, bicicleta e proiectată pentru ture lungi de o zi întreagă. Cu frâne pe disc, cabluri integrate și compatiblitate cu transmisii mecanice sau electronice, este făcută pentru orice iubește turele lungi de șosea.

Numele Krypton nu e nou în colecția Argon 18, dar modelul Pro 2020 a fost complet reproiectat. Cu un nou mod de aranjare a straturilor de carbon, Argon spune că a căutat echilibrul perfect între greutate redusă, confort și rigiditate pentru turele lungi. Cadrul are greutatea anunțată de 870 g în mărimea M, vopsit, iar amortizarea vibrațiilor a fost îmbunătățită față de modelele anterioare.

Un port special pe downtube se ocupă de adaptarea oricăror componente electronice sau mecanice de la Shimano, SRAM sau Campagnolo.

Pipa originală oferă un aspect curat datorită integrării, însă acceptă orice ghidon standard de 31.8 mm iar Argon 18 spun că e posibilă o ajustare de 2 cm a lungimii sau înălțimii fără să fie nevoie să se deconecteze conductele de frână.

Sistemul Argon 3D+ extinde headtube-ul, fiind disponibile 3 poziții. Rezultatul e o creștere a rigidității cu 5% la o înălțare a pipei de 15 mm și de 11% la una de 30 mm în comparație cu distanțierele normale.

Chiar dacă bicicleta e una de anduranță, Argon spune că a folosit elemente de la modelul Nitrogen Disc pentru a crește performanțele aerodinamice pe Krypton Pro.

Sunt disponibile 6 mărimi, toate cu roți 700c.

Pentru început va fi oferită o singură echipare, cu grupul Ultegra Di2 și roți de carbon HED la un preț de 7.500$. Bicicleta Krypton Pro e deja disponibilă ca model 2020.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma