Cu toţii am păţit-o. De la condiţii slabe de vizibilitate sau pedalat la eroare de pilotaj, accidentele sunt inevitabile. Deşi de cele mai multe ori scăpăm cu mici zgârieturi sau chiar fără nicio problemă, mai sunt şi situaţii când accidentarea este mai gravă. Şi mai grav este atunci când eşti singur la o tură de bicicletă, te loveşti rău, poate chiar rămâi inconştient şi nimeni nu are cum să afle de starea ta.
Bike Tag este un nou produs pe care îl iei cu tine în tură şi care va anunţa persoanele alese dacă ai avut un accident. Bike Tag nu este primul produs de acest gen. Am vorbit mai demult şi de ICEDot care face acelaşi lucru. Noul Bike Tag costa însă mai puţin şi este destul de independent de dispozitivele externe.
Bike Tag are doar două funcţii – cea principală este de a detecta un accident şi cea secundară permite prietenilor şi familiei sa vadă pe o hartă pe unde te afli. Dispozitivul nu are butoane sau ecrane şi nici măcar o mufă USB pentru încărcare. Tot ce trebuie să faci pentru început este să-l împerechezi cu telefonul tău smart şi să programezi persoanele care vrei să fie anunţate în caz de accident. După care îl ataşezi de bicicletă sau îl introduci în gentuţa de sub şa. Bike Tag porneşte şi se opreşte automat. Aşadar nu există pericolul să uiţi să-l porneşti.
Dacă are loc un accident prima dată îţi va trimite ţie o notificare. Dacă tu nu eşti în măsură să o anulezi atunci trimite mai departe notificări spre persoanele desemnate de tine anunţându-le coordonatele tale GPS.
Dispozitivul este deştept şi reprezintă o foarte bună măsură de securitate însă nu va funcţiona decât dacă te afli într-o zonă cu semnal GSM. De asemenea chiar dacă bateria internă durează mai mult de un an Bike Tag va depinde de durata de viaţă a bateriei telefonului care nu este mare în cazul unui smart phone. În plus da, bateria durează un an însă nu poate fi reîncărcată. Aşadar la final de viaţă va trebui ca întreg dispozitivul să fie aruncat.
Spre deosebire de ICEDot care are un preţ de 149$ noul Bike Tag costă 99$. Preţul nu pare atât de mare dacă obişnuieşti să pedalezi mult de unul singur. Iar dacă pedalezi mai puţin atunci şi bateria va dura mai mult.
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…