Sorin Parău despre Thermal Enduro

Sorin Parău nu doar că a participat la Thermal Enduro, dar s-a întors de acolo și cu marele premiu, așadar a avut câte ceva de povestit. L-am invitat să ne spună cum s-a desfășurat a 3a ediție a competiției și a acceptat cu plăcere, ca de fiecare dată. Să-i dăm cuvântul.

Foto: Alexandra Ghiță.

Thermal enduro! WOW! Am ajuns vineri dimineata la Baile 1 Mai, vremea era numai buna, m-am intalnit cu prieteni si am inceput sa ne dam. Traseele imi erau cunoscute din editiile anterioare dar imediat am remarcat munca depusa la amenajarea acestora.

Toate contrapantele si kickerele erau marite si foarte bine lucrate, puteai sa mergi mult mai tare si mult mai safe. Traseele fiind scurte si transferurile usoare, am reusit sa dam vreo 8 ture fara sa ne obosim. Sambata in a 2-a zi de antrenamente, gasca s-a marit, am dat vreo 6 ture si am luat o pauza de masa dupa care voiam sa mai dam cateva, dar ploaia ne-a stricat planurile.

Nu a fost o problema pentru ca am profitat de piscinele cu apa termala si de cateva beri reci analizand rezultatele calificarilor de la Lourdes si noua disputa 27.5 VS 29 la Downhill. Duminica dimineata am hotarat sa facem cateva ture dimineata sa vedem cat de alunecoase sunt traseele, dupa care a trebuit sa spalam bicicletele. Dupa ploaia de sambata noaptea, traseele alunecau foarte tare, traseul Camber fiind impracticabil, iar acesta a fost scos din concurs. A fost prima data cand startul unui concurs a fost asa tarziu.

Foto: Alexandra Ghiță.

Initial am crezut ca voi ajunge spre seara la ultimele probe si voi avea probleme de vizibilitate in padure, dar totul a fost ok. Mi-am facut o echipa de prieteni sa povestim pe urcari dar sa si fiu sigur ca nu voi prinde pe cineva din urma sa ma incurce pe trasee. Traseele au fost destul de dificile deoarece in mare parte erau uscate dar apareau si portiuni ude care alunecau destul de tare si am mers precaut, tot timpul fiind atent la ce urmeaza sa nu fiu surprins de portiuni alunecoase. Singurul traseu cu noroi a fost Step, care in portiunea de jos aluneca foarte tare.

Despre concurenti nu pot sa spun multe pentru ca nu am fost atent la ce fac ei, m-am concentrat pe cursa mea si la felul cum am abordat traseele. La antrenamente am remarcat multa lume care se da bine si faptul ca nivelul a crescut fata de anul trecut. Multa lume sarea dublele sau macar incercau.

Organizarea a fost asa cum ne-au obisnuit organizatorii, foarte buna. A fost o problema cu citirea cipurilor la proba Step, dar a fost rezolvata foarte repede. Singurul inconvenient a fost ca s-a asteptat foarte mult pana la premiere dar asta cred ca a fost datorita decalarii timpului din cauza probei Step.

Foto: Alexandra Ghiță.

In incheiere vreau sa spun ca de fiecare data vin la Thermal Enduro cu placere, in unul dintre cele mai faine locuri pt enduro, cu trasee distractive pe care nu te mai saturi sa te dai. Am fost la a 3-a editie si ma asteptam sa ma plictisesc sa stau si sa mananc la aceeasi pensiune si sa ma dau pe aceleasi trasee dar nu s-a intamplat asa. Distractia a fost cel putin la fel de multa ca si la prima editie. Felicitari organizatorilor!

Material redactat de Sorin Parău.

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma