Categorii: Alergare

Polar lansează noul M200

Bicicliștii alergători pot fi acum și mai mulțumiți de analiza performanțelor lor odată cu lansarea noului ceas sport Polar M200. Disponibil recent din iarna trecută, primele livrări pentru M200 s-au făcut în ianuarie, fiind disponibil și în România prin importatorul oficial Living Well.

Deși ceasul este prezentat a fi pentru alergători, l-am folosit deja cu succes nu doar la antrenamentele de ciclism ci și la concursurile de profil. Vom reveni cu o recenzie completă la final de aprilie după ce îl folosim și la maratonul Mitas 4 Islands MTB din Croația, la care participam. Polar M200 este gândit să funcționeze independent de telefonul mobil. Este suficientă o privire rapidă pentru a primi toate informațiile importante în momentul respectiv.

Ceasul oferă șase opțiuni de „Smart Coatching”:

  • Smart Calories – afișează numarul de calorii consumate în funcție de greutatea ta, înălțime, vârstă, sex, puls maxim și intensitatea antrenamentului;
  • Ghid al Activităților – afișează cât de activ ai fost de-a lungul zilei și te îndrumă în așa fel încât să-ți atingi țelul zilnic de activitate;
  • Beneficii de Activitate – oferă informații despre activitatea zilnică, săptămânală și lunară. Îți arată în ce mod alegerile tale te ajută să fii sănătos;
  • Beneficii de Antrenament – oferă feedback imediat după antrenament și îți descrie efectul sesiunii respective. Disponibil prin Polar Flow;
  • Running Index – arată cum se îmbunătățesc performanțele tale la alergare. Disponibil prin Polar Flow;
  • Program de Alergare – te ajută să te antrenezi pentru un concurs de alergare printr-un program personalizat li adaptat condiției tale fizice. Poți alege tipul de concurs din cele patru opțiuni: 5K, 10K, semimaraton și maraton. În funcție de istoricul tău în Polar Flow, vei primi un plan de antrenament adaptat condiției tale fizice. Disponibil prin Polar Flow.

Polar M200 este echipat cu GPS pentru a măsura cu precizie ritmul, distanța parcursă și altitudinea. După fiecare tură și după sincronizarea cu Polar Flow, poți vizualiza pe telefon sau calculator traseul parcurs. De-a lungul zilei ceasul este în permanență activ și monitorizează pașii făcuți, activitatea zilnică, calitatea somnului și caloriile consumate. Prin mesajele pe care le primești ești încurajat să fii activ întreaga zi. Polar Flow este app-ul asociat electronicelor Polar fiind disponibil atât în varianta mobilă cât și „imobilă”, pe calculator. Cu acest soft poți să-ți planifici, să sincronizezi și să partajezi activitatea ta sportivă.

Cu Polar M200 poți, de asemenea, să faci antrenament pe baza de puls. Este o metodă eficientă de antrenament întrucât măsurarea pulsului se face de la încheietura mâinii fără să fie nevoie de o centură de puls instalată pe piept (deși este compatibil și cu așa ceva). Pe ecran vezi imediat în ce zonă de puls ești. Ceasul dispune și de „profile sportive”, peste 100 la număr. Poți astfel alege fără probleme sportul pe care îl practici – ciclism, alergare, schi etc.

Ceasul oferă și notificări smart. Poți să vezi pe ecranul ceasului notificările de pe telefon. Este o funcție folositoare pentru că îți permite ca în timpul antrenamentului să vezi repede dacă telefonul sau sms-ul primit sunt importante și merită să te oprești din antrenament.

În plus, prin funcția de „țeluri individuale”, poți să-ți alegi care sunt țelurile tale de antrenament urmărind apoi cum progresezi, folosind Polar Flow. Nu în ultimul rând pentru puțin divertisment, ai și câteva specificații amuzante. Spre exemplu îți poți compara în timp real, viteza ta cu recordul mondial la maraton sau poți vedea care ar fi fost rezultatul testului Cooper în funcție de ritmul tău curent.

Ne-a plăcut și funcția prin care ți se amintește că ai stat prea mult pe scaun în timpul zilei, fiind în stare să facă diferența dintre somn noaptea și inactivitate ziua. Dacă ceasul sesizează că nu te-ai mișcat timp de o oră, vibrează și-ți spune că a venit vremea să te miști.

Smart watch-ul este la noi în redacție deja de ceva vreme și putem spune că feedback-ul este absolut pozitiv. În primul rând bateria durează suficient – cu funcția de monitorizare puls permanent pornită, ține minim 3 zile. Este o funcție interesanta întrucât vezi în orice secundă a zilei care este pulsul tău. Este utilă și dimineața când vrei să-ți afli pulsul minim. Utilizat normal, adică pe post de ceas simplu în cursul zilei, cu o oră de antrenament pe zi (în care se monitorizează permanent pulsul) și cu un concurs pe săptămână (unde se monitorizează pulsul plus GPS activat), bateria durează deja de mai bine de o săptămână și este abia la jumătate. De asemenea, exista 5 variante de culori pentru brățara de la mână, sa se asorteze cu tine și stilul tău.

Polar M200 are un preț recomandat de vânzare de 679 lei, iar o brățară suplimentară sau de schimb, costă 119 lei. Ceasul este disponibil în România prin importatorul oficial Living Well.

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Vezi comentarii

  • Salut. Ati mai testat ceasul la maratonul Mitas 4 Islands MTB? Sunt curios de review-ul vostru mai amanuntit. Multumesc. O zi buna!

    • Salut. Am testat ceasul, in paralel cu computerul Bryton instalat pe bicicleta. Vom reveni cu recenzia. Ce-ti pot spune pentru inceput este ca bratata mi-a provocat o inflamatie pe partea posterioara a mainii, peste tendoane. Terenul era atat de bolovanos si agresiv incat ceasul juca pe mana extrem de tare, chiar daca bratara era stransa, asa cum spune in instructiuni ca trebuie sa fie pentru a lua pulsul corect. Iar suspensia bicicletei nu era totusi una slaba.
      Nu este insa exclus ca lucrul asta sa se fi intamplat indiferent ce ceas as fi purtat. Dupa 3 zile, in a 4a zi a trebuit sa nu-l mai port.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

3 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma