Categorii: Comunicate de presa

Maratonul Olteniei va susține în 2018, trei cauze sociale din zona Olteniei

Editia a VI-a a Maratonului Olteniei va sprijini, anul acesta, nevoile a trei organizatii care activeaza in zona Olteniei: Fundatia World Vision Romania, Asociatia „Little People” si Spitalul Judetean de Urgente Valcea.

De la organizator:

Taxele de participare platite de catre sportivii care participa la cursele de trail run si MTB, din cadrul evenimentului vor fi dublate de catre CEZ Romania si directionate catre trei cauze sociale importante pentru comunitatea locala: programul „Paine si maine” (Fundatia World Vision Romania), programul zilnic de sprijin psihosocial pentru pacientii din Oltenia (Asociatia Little People) si dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Valcea cu aparatura moderna AccuVein. Spre deosebire de editiile anterioare, anul acesta competitorii vor avea oportunitatea de a selecta programul pe doresc sa il sustina. Tot ce vor avea de facut este sa isi exprime optiunea la ridicarea kiturilor de participare. Astfel, suma finala va fi impartita direct proportional cu numarul optiunilor exprimate de participantii la eveniment.

„Cauza sociala a Maratonului Olteniei a fost, in fiecare an, un subiect important pentru participanti. De aceea, in 2018, ne-am propus sa ii implicam direct in procesul de decizie si sa aleaga cine va fi beneficiarul donatiei. In felul acesta, pastram un dialog deschis cu publicul nostru despre cum evolueaza evenimentul, astfel incat sa raspunda in continuare obiectivelor lor de viata sanatoasa si acte de caritate.”, declara Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ in Romania.

Despre cei trei beneficiari ai Maratonului Olteniei

Fundatia World Vision Romania – „Paine si maine”. Fundatia World Vision Romania este cea mai mare organizatie, care are peste 28 de ani de programe neintrerupte in Romania rurala. Cu o abordare unica, axata pe dezvoltarea comunitatii, organizatia pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului, pornind de la premisa ca ruperea cercului de saracie si vulnerabilitate, in cele mai multe familii cu risc, implica un efort comun de imbunatatire a calitatii vietii prin informare, mobilizare civica, implicare si cresterea capacitatii si responsabilitatii. Scopul World Vision Romania este de a restabili speranta parintilor de a-si creste copiii cu demnitate, evitand dependenta sociala si economica.

Programul „Paine si maine” ofera servicii de tip afterschool in comunitatile cu risc ridicat de saracie si vulnerabilitate (mese calde si doua ore de activitati educationale si ajutor zilnic). In prezent, acest program sustine 1.256 copii. Fondurile directionate din partea sportivilor Maratonului Olteniei vor fi folosite pentru a contribui la implementarea programului „Paine si maine” in Valcea, prin dotarea cu piese de mobilier si echipamente a scolilor care ofera programe after-school. Fiecare optiune exprimata pentru acest program inseamna o sansa in plus la educatie si dezvoltare pentru micutii beneficiari ai acestui program.

Asociatia „Little People” – Program zilnic de sprijin psihosocial pentru pacientii din Oltenia. Asociatia Little People” a fost fondata de catre Katie si Shajjad Rizvi, la Cluj-Napoca, din dorinta de a oferi adolescentilor si copiilor diagnosticati cu cancer sprijinul de care fiecare dintre ei are nevoie. In prezent, asociatia colaboreaza cu centrele oncologice pediatrice din Romania si Republica Moldova, oferind o gama larga de servicii de inalta calitate, precum programe zilnice de sprijin psihosocial pentru pacienti, evenimente complexe pentru supravietuitorii de cancer, servicii profesionale in coordonarea voluntariilor, sprijin material pentru spitale, prin renovarea salilor de joaca si donarea de echipamente medicale.

In 2017, la cererea personalului medical al Departamentului de Pediatrie II, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Craiova, a inceput implementarea programului de suport psihosocial zilnic pentru pacientii de cancer din zona Olteniei. De la prima activitatate si pana la sfarsitul anului trecut, 60 de copii si adolescenti cu afectiuni hemato-oncologice au beneficiat de sprijinul voluntarilor si psihologului Little People. Fondurile stranse cu ajutorul participantilor la Maratonul Olteniei vor contribui la continuarea acestui program.

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, cu sprijinul Crucea Rosie Valcea – Aparatura moderna AccuVein. Spitalul Judetean de Urgenta Valcea este una dintre institutiile care au beneficiat in trecut de sprijinul oferit de catre Grupul CEZ in Romania. Nevoile sunt, in continuare, mari, iar, de aceasta data, necesarul pe care Maratonul Olteniei il va acoperi este reprezentat de un aparat AccuVein.

O situatie comuna in randul pacientilor sectiilor de urgenta si al copiilor, care fac investigatii in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea este ca, atunci cand este necesar sa li se extraga sange, multi dintre ei au dificultati in gasirea venelor. Acest lucru se traduce in incercari dificile si proceduri dureroase, care intarzie rezultatele. Situatia ar putea fi evitata prin achizitionarea unui dispozitiv AccuVein, care indica amplasarea venei, fiind adecvat pentru reperarea venelor periferice la proceduri medicale precum punctia venoasa. Peste 30.000 pacienti ar putea beneficia anual de acest echipament.

In 2017, Maratonul Olteniei a donat echipamente medicale in valoare de 15.000 de Euro Centrului de Transfuzii Valcea

In 2017, contravaloarea taxelor de participate la probele Maratonului Olteniei a fost suplimentata de CEZ Romania, pana la suma de 15.000 de Euro. Aceasta a fost utilizata pentru achizitionarea de echipamente medicale care sprijina activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea de asigurare a necesarului de unitati de sange si componente sanguine spitalelor din judetul Valcea.

In prezent, Maratonul Olteniei este cel mai mare proiect de responsabilitate sociala al Grupului CEZ in Romania. Potrivit raportului de impact lansat de organizatie cu sprijinul societatii de audit Deloitte, doar in anul 2016, 10.000 de pacienti din judetul Valcea au beneficiat de donatiile realizate de Grupul CEZ in Romania. Totodata, in acelasi ani, peste  3,26 de milioane de oameni, mai mult decat numarul romanilor stabiliti in strainatate, au avut acces la programe sociale create de catre Grupul CEZ in Romania.

Dan Mazilu

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

Share
Published by
Dan Mazilu

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma