În Anul Centenarului făuririi statului național unitar român, eveniment marcat prin încoronarea Regilor României la Alba Iulia (15 octombrie 1922), Randonneurs România și Adevărații VeloPrieteni, în calitate de Reprezentant Național al Randonneurs Mondiaux, organizează a doua ediție a ultra brevetului ciclismului de anduranță din seria BRM 1200+ (Brevets Randonneurs Mondiaux): DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR.
Evenimentul DRUMUL DUNARII RANDONNEUR, organizat în în perioada 26-31 august 2022, este o tură de anduranță dedicată cicliștilor amatori, care pentru obținerea brevetului BRM 1200+, trebuie să parcurgă traseul de la București la Baziaș și retur, de 1404 km cu aproximativ 7000 de metri diferență de nivel, în maximum 117 de ore ( aproximativ 5 zile).
Traseul ales de organizatori și omologat de Randonneurs Mondiaux este în cea mai mare parte de-a lungul malului românesc al Dunării, pe traseul de cicloturism proiectat de Federația Europeană de Cicloturism, Eurovelo6, care include și Drumul Dunării de la izvoare la vărsare. Itinerariul ultra brevetului este: BUCUREȘTI (Pantelimon) – Lehliu-Gară – Mănăstirea – Oltenița – Giurgiu – Zimnicea – Turnu Măgurele – Dăbuleni – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Orșova – Moldova Veche – BAZIAȘ – Orșova – Drobeta-Turnu Severin – Calafat – Dăbuleni – Turnu Măgurele – Roșiori de Vede – Videle – BUCUREȘTI (Pantelimon).
Startul va fi vineri, 26 august, ora 20.00, de la Elite Tenis Club Pantelimon. Pe traseu, împreună cu diverși parteneri și autorități locale, vor fi organizate 11 puncte de control, unde voluntari ai Asociației Adevărații VeloPrieteni și ai comunităților locale din Lehliu-Gară, Giurgiu, Dăbuleni, Calafat, Drobeta-Turnu Severin, Baziaș, Roșiori de Vede și Videle se vor ocupa de verificarea trecerii participanților și de asigurarea pentru aceștia a serviciilor de hidratare, energizare și odihnă.
Vor lua startul 53 de cicliști din 10 țări: România, Bulgaria, Grecia, Austria, R. Moldova, Bosnia-Herțegovina, Germania, Elveția, Rusia și Statele Unite ale Americii. Evenimentul nu este concurs sportiv, ci doar o întrecere cu tine însuți, în care trebuie să fii suficient de pregătit fizic, dar mai ales psihic, să termini cei 1404 de km în cel mult 117 ore.
Organizatorii își doresc ca DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR să devină cel mai important eveniment sportiv, cu participare internațională, dedicat cicliștilor de anduranță, organizat în zona de sud-est a Europei, și reprezintă totodată un potențial enorm de promovare și vizibilitate pentru localitățile prin care trece traseul ultra-brevetului.La a doua ediție a acestui eveniment, alături de organizatori, Randonneurs România și Asociația Adevărații VeloPrieteni, sunt prezenți ca parteneri: firma de marketing și publicitate Caspro din Focșani, Magazinul de biciclete și echipament sportiv Trisport, Elite Tenis Club Pantelimon, Restaurantul La Partid din Lehliu-Gară, Asociația Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu, Club SCM Dunărea 2020 Giurgiu, Primăria Orașului Dăbuleni, Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin, Asociația și Magazinul de biciclete Dăm Pedale din Drobeta-Turnu Severin, Benzinăriile Lukoil din Calafat și Oil Tri Invest din Videle, Primăria Municipiului Roșiori de Vede, Bicicliștii de la Videle.
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…