La test: îmbrăcăminte de iarnă Northwave

Să te îmbraci pentru iarnă eficient și confortabil nu a fost niciodată o opțiune ieftină, dar este una extrem de benefică dacă vrei să dai uitare frigului și să te simți ca un pește în apă în ciuda temperaturilor scăzute. Dacă anul trecut am testat un set de haine de iarnă ceva mai subțiri de la Northwave, anul acest ne-am bucurat de un set de haine pe care noi le-am ales și care s-au dovedit a fi alegerea inspirată.

Prima iarnă când n-am tremurat nici măcar un pic. Echipamentul adecvat este răspunsul, dar asta știam deja.

Astfel, le-am cerut celor de la Northwave jacheta de iarnă Evolution Tech Total Protection, alături de pantalonii cu bretele din aceeași gamă și de mănușile Husky Lobster Extra Protective, care au fost foarte utile chiar și atunci când nu am pedalat. Revenind la prima piesă vestimentară, jacheta Evolution Tech, aceasta este recomandată de producător pentru sezonul toamnă-iarnă, însă cu siguranță vă pot spune că aceasta este clar gândită pentru temperaturi foarte scăzute, de sub zero grade. Testul l-am efectuat în mai multe zile, majoritatea cu temperaturi de sub -2 grade ajungând chiar și la -20.

Buzunar dedicat pentru telefon, smartphone sau walkman.

Dacă afară sunt peste zero grade, s-ar putea să te încingi cu această jachetă pe tine, recomandat fiind s-o porți ușor deschisă la gât pentru a permite aerului să circule, iar astfel să menții o temepratură numai bună pentru pedalat. Când soarele dispare și frigul se lasă, o poți folosi închisă, însă cu doar cu un singur tricou de vară pe dedesubt și te vei simți foarte bine.

O bluză de vară pe dedesubt este suficientă dacă temperaturile nu scad sub -2 grade. Adică, confort total.

Față de alte jachete pe care le-am testat în ultima perioadă, Evolution Tech a reușit să mențină o temperatură optimă chiar și în momentele în care ne-am oprit, deși afară era destul de frig. Transpirația este eliminată eficient, iar asta se poate vedea foarte clar dacă stochezi câteva obiecte în buzunarele din spate, pe care le vei scoate umede atunci când vei avea nevoie de ele. De aceea nici nu recomand stocarea unor obiecte electronice, căci nu se știe niciodată cum pot fi afectate.

Inclusiv la coate, ai protecție suplimentară.

În schimb, ai la dispoziție un buzunar la piept, accesibil prin exterior, unde poți ține un astfel de obiect electronic, în acea zonă fiind mai protejat, deoarece jacheta nu stă lipită la fel ca la spate. Este o jachetă foarte ușoară, dotată cu un buzunar cu fermoar la spate dar și cu un LED de culoare roșie deasupra buzunarului posterior. Acesta este foarte util atunci când te prinde noapte și nu ai la dispoziție un sistem de iluminat, o idee originală pe care am apreciat-o pe deplin.

Trecând la pantaloni, aceștia au un bazon foarte confortabil, de dimensiuni generoase, iar construcția acestora este bine gândită pentru a oferi atât protecție la frig cât și o aerisire pe măsură.

Astfel, partea din față, cea care contează și mai mult de altfel, este mult mai groasă și protejează foarte eficient, pe când partea din spate este mai subțire și permite mușchilor să păstreze o temperatură optimă. Pe de altă parte, în zilele geroase, la primul pas în frig, vei resimți un disconfort în partea din spate a picioarelor, dar acesta dispare după primii kilometri de pedalat.

Sunt dotați extra cu fermoar, care acoperă burta, iar dacă ai pedalat în zilele geroase cu pantaloni normali, vei știi că acea zonă este mereu foarte rece atunci când te întorci din tură. În cazul de față nu este cazul, căci acea secțiune a pantalonilor te va proteja corespunzător. Nu sunt dotați cu buzunare sau alte opțiuni care te-ar putea atrage, însă sunt strict orientați către partea practică și asta contează cel mai mult din punctul meu de vedere atunci când pedalezi în sezonul rece. În partea inferioară, aceștia beneficiază de fermoar în dreptul gleznei pentru a fi mai ușor de îmbrăcat.

Nu în ultimul rând, mănușile Husky Lobster sunt cu siguranță cele mai călduroase pe care le-am avut până în prezent. Din nefericire, acest avantaj atrage și un dezavantaj cu sine, căci degetele sunt împărțite destul de bizar. Sunt mai eficiente astfel împotriva frigului, dar când vine vorba de ținut ghidonul și de frânări ești obligat s-o faci cu două degete, ceea ce în condiții de iarnă și de traseu alunecos nu reprezintă cea mai bună opțiune. Zona degetului mare, a arătătorului și a degetului mijlociu sunt ranforsate pentru a oferi și mai multă protecție, ținând cont că acestea nu rămân strânse pe ghidon, deci nu sunt mascate.

Nu știu de ce, dar mănușile astea îmi amintesc de Țestoasele Ninja. Când se va face mișto de tine, amintește-le că îți este mult mai cald decât le este lor. Parol.

Sunt lungi, ceea ce este perfect căci îți vor acoperi și încheietura mâinii, iar ca toate piesele vestimentare primite în această iarnă la test, sunt prevăzute și cu inserții reflectorizante.

Warm semnifică faptul că acea zonă este ranforsată.

Pe scurt, am fost pe deplin încântați de aceste haine, în special pentru că nu au necesitat echipament suplimentar. Într-adevăr, când temeperaturile coboară sub -10 grade, este recomandat să mai ai o bluză cu mânecă lungă pe sub jachetă, dar chiar și așa, reușești să rămâi foarte comod și lejer, o binecuvântare pentru sezonul rece, ținând cont că mulți se îmbracă foarte gros și cu haine nepotrivite, deci ineficiente. Prețul este pe măsură: jacheta costă 825 de lei, pantalonii 689 de lei, iar mănușile 277 de lei (prețuri recomandate), însă este prima dată când nu am nimic de comentat la acest capitol, căci am fost mulțumit pe deplin în fiecare zi din cele două săptămâni când le-am folosit. Poate fi privită de asemenea și ca o investiție pe termen lung, căci sunt de calitate și durabile, putând fi astfel utilizate pentru mai multe sezoane.

Importator: BikeFun România

În fiecare zi am purtat acest echipament, de care am rămas plăcut impresionat. Iar asta nu se întâmplă prea des.
Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Vezi comentarii

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

4 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

o săptămână in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma