La test: cască Pegas Urlea

Pegas ne-a trimis la test casca Urlea, plasată undeva în partea inferioară a segmentului mid-level dacă ne orientăm după prețul de achiziție de 295 de lei. Este o cască urbană însă una care aduce destul de mult cu cele de mountainbike, cu mențiunea că-i lipsește cozorocul. Cei de la Pegas ne spun că poate fi folosită și la Cross Country, deși asta va rămâne în final doar o chestiune de gust pentru fiecare utilizator în parte.

Dacă ne orientăm strict după design, pare genul de cască ce poate să le facă pe toate.
LED puternic pentru timp de noapte.
Confortabil: cureaua de sub bărbie este îmbărcată cu un material moale.
Burete la interior și plasa de insecte.

Singura dimensiune disponibilă este L, însă eu, care port de regulă M, am putut s-o găzduiesc pe cap fără probleme. Față de o cască dedicată de MTB, aceasta nu îmbracă întreg capul, iar dacă ești obișnuit cu căștile pentru munte s-ar putea ca aceasta să ți se pară mai mică. Nu este cazul să te sperii, deoarece lățimea sa este rezonabilă și cu siguranță își va face treaba dacă situația o va cere.

Aici se poate observa cel mai clar dimensiunea mai mică: distanța de partea inferioară a căștii până la ureche este grăitoare în acest sens.

Cureaua de sub bărbie este reglabilă și se prinde cu clips clasic, iar rotița de reglaj pentru diametrul capului se află în partea din spate. Este ușor de accesat, dar mai greu de rotit, lăsând impresia că lucrează înfrânat. În partea din spate a căștii regăsim și un LED roșu puternic (ce se poate încărca prin USB), acesta fiind de altfel și un bonus pe care casca Urlea în oferă (de la ce oare provine numele?). Se acționează ușor prin simpla apăsare și te face mult mai vizibil în trafic pe timp de noapte, în lipsa altor elemente reflectorizante.

25 de găuri de aerisire sunt suficiente pentru orice ieșire de vară, lista de specificații fiind completată de plasa pentru insecte.

Pe scurt, noua cască Urlea este mai degrabă un produs urban decât unul pentru munte, iar faptul că este disponibilă într-o singură dimensiune constituie un dezavantaj. Cum în calitate de purtăror de M mi s-a potrivit dimensiunea L, vă recomand s-o probați înainte de achiziție. Greutatea este rezonabilă, însă ergonomia rotiței din spate pentru reglaj nu este grozavă. LED-ul integrat și aerisirea reprezintă punctele forte, dar pentru utilizarea pe munte (Cross Country) mi se pare cam mică.

Producător: Pegas
Preț: 295 Lei

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi
Tags: casca pegas

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

o săptămână in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

2 săptămâni in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma