Elemente foarte importante sunt senzorii interni de altitudine barometrică și de busolă pe 3 axe, aceștia fac computerul mult mai precis pe trasee cu diferență de nivel, la măsurarea altitudinii și pantei și la orientarea rapidă a track-ului.
Autonomia declarată este de 13 ore, suficientă pentru ture mai lungi dar destul de mică față de cea declarată de alte modele de pe piață. Memoria internă are capacitatea de a stoca maxim 1000 de ore de antrenament.
Centura de puls se încadrează în media produselor de acest fel de calitate superioară. Este asemănătoare cu restul modelelor de pe piață, foarte confortabilă.
Toți senzorii au baterii ce se pot schimba și comunică atât pe ANT+ cu computerul cât și pe Bluetooth SMART, cu ajutorul căruia pot fi citiți de exemplu de o aplicație de smartphone!
Funcțional, computerul are toate facilitățile posibile: diverse tipuri de antrenamente, declararea de profile de antrenament personalizate pe lângă cele existente standard, un număr impresionant de parametrii ce pot fi afișați, posibilitatea de a ne antrena live pe segmente Strava (nu am testat-o din păcate) și mai ales posibilitatea de orientare pe baza unui track, dar fără hartă de bază.
Am remarcat cu plăcere că sunt oferite direct informații despre puterea estimată și despre un parametru interesant, Ped.Index%, care ne spune cât la sută din tură am pedalat! Puterea în lipsa unui senzor specific este estimată în funcție de restul parametrilor dar am studiat și pare foarte verosimilă, deși nu se compară cu datele oferite de un senzor special care e oricum extrem de scump, eu cred că se pot face antrenamente bazate pe intervale de putere. La alte computere informațiile de putere sunt disponibile doar la conectarea cu un senzor, așa că practic ROX 11.0 îți permite să te antrenezi și fără acest senzor în condiții decente!
Un mare minus din punctul meu de vedere este însă faptul că nu se poate reveni în meniu în timpul turei fără a salva sau a șterge antrenamentul curent. S-ar putea să se poată, eu nu am găsit cum. E util să putem modifica unii parametrii, poate am plecat în tură și am uitat să împerechem un senzor sau vrem să activăm sau să dezactivăm funcția de auto-pauză. Din ce am cercetat eu, acest lucru nu pare posibil!
Pe ecran pot fi afișate până la 6 câmpuri de date. Ca la orice alt computer, dacă renunțăm la
Orientarea cu ajutorul track-ului e foarte utilă și este disponibilă. Track-ul poate fi creat anterior pe PC și încărcat sau se poate urmări o tură mai veche din memorie. Un element interesant este posibilitatea de a încărca și POI-uri, astfel putem să primim avertizări despre magazine, obiective turistice, etc…
Precizia GPS pare foarte bună. Ce m-a impresionat în mod deosebit este exactitatea funcției de AutoPauză. Dintre toate computerele cu GPS pe care le-am folosit, acesta mi se pare că reacționează cel mai prompt la oprire și pornire. Mai ales la pornire, modul de AutoPauză este oprit aproape instantaneu, la alte modele concurente acest lucru durează câteva secunde.
Concluzia mea finală este că ROX 11.0 este un computer de calitate excelentă, pentru cicliști pasionați și pretențioși. Prețul pachetului complet este comparabil cu cel al altor produse și este corect, senzorii sunt de calitate superioară. Totuși eu îi dau un minus pentru imposibilitatea de întoarcere în meniu și pentru că necesită conectarea la PC pentru anumite personalizări. Posibilitatea de antrenament după putere fără senzor este un factor deosebit ce poate fi un motiv bun pentru a alege acest computer!
Plus: calitate foarte bună, estimarea bună a puterii
Minus: interfață cu câteva lipsuri, senzori cu magnet
Importator: KeroBike
Preț: 1430 lei
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Prologo AGX înseamnă „Aventură, Gravel, Ciclocros”, iar noua serie de produse din această gamă vine cu control al alunecării și…