Produse trimise de: Temporary Store
Există un public destul de larg pe acest site care nu agrează prea mult tricourile și pantalonii mulați, iar Dainese tocmai ne-a trimis un echipament complet care s-ar potrivi pentru toți acești oameni. Este vorba despre un tricou cu mânecă scurtă, o pereche de pantaloni scurți, o pereche de mănuși, șosete și o cască. O jachetă de ploaie a fost de asemenea inclusă în pachet, dar dat fiind faptul că afară a fost și este și probabil încă va mai fi foarte cald, nu am putut s-o îmbrac nici măcar pentru poze. Va urma deci într-un articol viitor când o voi purta chiar pe ploaie, dat fiind vorba că este impermeabilă.
Dacă nu ai auzit de Dainese din industria de biciclete, cu siguranță ai auzit din cea moto și cumva, inevitabil, vezi acest echipament pe motocliștii din trafic. Însă din 1999, Dainese a oferit echipament unor monștri sacri, precum Shaun Palmer, Cedric Gracia sau Nico Vouilloz, prin urmare locul lor pe scenă este clar stabilit.
Pe lângă tricouri sau pantaloni, Dainese produce și încălțăminte, protecții, inclusiv căști, care sunt comode la purtat așa cum vei putea citi în cele ce urmează. Dar ce m-a impresionat cel mai mult când am luat pe mine tricoul HG AER și pantalonii din aceeași gamă, a fost materialul: incredibil de ușor, ca și cum ai purta un tricou cu zeci de mii de găuri mari de ventilație prin el. Produsele trimise au fost în dimensiunea L, să zicem un pic mai mari decât ceea ce port în general, dar am înțeles de la colegii mei că acum se poartă mai larg, așadar nu este nicio problemă. În orice caz, pentru înălțimea mea de 1.73m, s-ar fi potrivit și M dar și L. În orice caz, materialul ajută mult să se usuce rapid după ce transpiri pe urcări și îi dai la vale, iar faptul că mânecile sunt mai largi înseamnă că pot găzdui și protecții fără a te incomoda. De asemenea, faptul că tricoul este mai larg îți permite să introduci și o armură pe dedesubt, fără niciun stres.
Tricoul nu este prevăzut cu buzunare, se vrea a fi doar un tricou extrem de comod, foarte bine aerisit, care vine cu o grafică faină. Prețul: 159 lei.
Trecem la pantaloni, unde deși materialul diferă, filosofia rămâne aceeași: extrem de ușori, aceștia sunt prevăzuți cu două buzunare destul de încăpătoare și cu o prindere cu o curea cu click. Astfel, pantalonii nu se pot ajusta din laterale, prinderea frontală fiind suficientă pentru asta. Interesantă este și croiala, mai ales că-n partea frontală sunt ceva mai lungi decât în partea din spate, iar în ciuda faptului că sunt construiți dintr-un material foarte respirabil și care oferă o foarte bună libertate de mișcarea, aceștia oferă ceva protecție și în cazul unei accidentări. Nu am putut testa asta deoarece din fericire nu a fost cazul, dar aș putea să-i cred pe cuvânt pe italieni. Preț: 249 Lei.
Foarte interesante au fost și mănușile, HGR EXT. Mi s-au portrivit la fix pe mână, au fost comode însă ce este mai interesant de fapt este partea exterioară care beneficiază de o construcție moale și ieșită în relief menită să absoarbă din șocuri în cazul unor contacte cu crengi sau pietre. Aceasta suprafață ocupă toată partea superioară a mâinii dar și a degetelor. Prinderea se face face clasic cu arici, iar palma este destul de bine aerisită, iar pentru o aderență suplimentară este dotată și cu un strat subțire din silicon. În orice caz, o variantă foarte bună de luat în seamă pentru cei care caută niște mănuși lejere, cu extra protecție, care nici să nu coste prea mult, mai precis 99 lei.
Ultima, dar nu cea din urmă, este casca Linea 03. Discuția despre aspect este una lungă, dar ca s-o scurtez din timp trebuie să menționez că sunt puține căști de bicicletă care-mi vin bine. Privită din exterior, îmi place design-ul acesteia, însă pe capul meu care este cam îngust, pare să fie oversized. Dar asta este legat doar de aspect, căci altfel se așează foarte bine și odată prinsă sub bărbie (cu închizătoare clasică) și reglată de la spate cu ajutorul unei rotițe de asemenea clasice, îmi stă foarte bine pe cap. O cască care se așează corespunzător pe cap îți dă un sentiment în plus de siguranță și este foarte important ca s-o testezi înainte de achiziție pentru a vedea dacă aceasta corespunde nevoilor tale.
Beneficiază de 17 găuri de ventilație, un cozoroc semitransparent și reglabil, plus o căptușeală interioară ce poate fi ușor detașată în cazul în care vrei s-o speli. Iar în ceea ce privește standardele de siguranță, aceasta este construită în interior cu o spumă EPS cu dublă densitate plus o carcasă exterioară din policarbonat. Nu beneficiază de tehnologia MIPS, însă pentru prețul de achiziție de doar 200 de lei, consider că este o afacere chiar bună.
Concluzii
Ce-am înțeles din acest prim contact cu produsele Dainese? Producătorul italian mizează foarte mult pe lejeritate, pentru un confort mare, care este obținut cu ajutorul materialelor utilizate pentru diferitele produse. Spre exemplu, ceea ce au trimis acum pentru prezentare poate reprezenta o alternativă la echipamentul de enduro de vară. În aceleași note nu se înscriu doar hainele, ci mănușile și casca, ambele la fel de ușor de purtat și de lejere. Practic nimic nu te deranjează, nimic nu te strânge, te poți mișca în voie, iar dacă luăm în calcul și prețurile, nici măcar nu sunt atât de scumpe. Aruncând un ochi pe site-ul Dainese.com, am observat că prețurile produselor în România sunt semnificativ mai mici, așadar poate că este un moment bun să achiziționezi ce-ți place.
Dealer Dainese in Romania: Temporary Store.
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…