Dainese, jachetă impermeabilă HGC pe care oricine și-o poate permite

Serios acum, când ai întâlnit ultima dată o jachetă impermeabilă de la un producător serios, care să coste 400 de lei? Ultima astfel de piesă pe care am avut-o la test provenea de la Muc Off și avea un preț recomandat de 200 de euro). E drept că avea câteva accesorii în plus, însă de principiu ambele produse fac cam același lucru: te protejează de ploaie. Dainese, în România, are momentan o altă politică de prețuri, acestea fiind chiar mai mici decât cele prezentate pe site-ul oficial.

Una peste alta, din punctul meu de vedere este o ofertă de neratat. Trimisă inițial pe la începutul verii, nu am avut deloc ocazia s-o testez cum se cuvine din cauza faptului că nu a plouat deloc. Abia acum de curând în toamnă am prins ceva ploaie, așadar ocazia perfectă s-o iau pe mine și să ies la pedalat. Prima impresie este că se simte foarte ușoară și destul de aerisită, însă nu atât de aerisită încât să nu transpiri un strop. Nu există momentan un astfel de produs, așadar trebuie să iei în calcul că un efort susținut cu această geacă pe tine va produce un plus de căldură. Din fericire există găuri de aerisire care pot fi folosite și ca buzunare însă de preferat să folosești buzunarul mare din spate ca să fii sigur că nu pierzi nimic.

Aerisirile-buzunar.

Cu aerisirile desfăcută pedalatul la deal a fost mai suportabil, iar la vale a fost perfect. Deși ploua afară, nu erau mai puțin de 15 grade, o temperatură destul de mare pentru orice layer secundar, oricare ar fi acela. Cred că undeva pe la 6-10 grade te simți perfect cu această jachetă. Membrana impermeabilă este rezistentă la o coloană de apă de 10.000mm, așadar similar cu orice altă jachetă mai scumpă, fermoarele sunt bine protejate, iar partea din spate este mai lungă pentru a oferi un plus de protecție și în partea dorsală. După cum se vede din fotografii, cât ploaia a fost măruntă, stropii pur și simplu stăteau pe suprafața gecii. Probabil după vreo oră în ploaie torențială, începi să o simți pe piele.

Gluga mare acoperă chiar și cozorcul (scurt) al căștii.
Silicon ca să stea fixată.
Iar de aici o fixezi și mai bine pe corp.
Buzunarul imens de la spate.

Este dotată de asemenea cu glugă care vine perfect peste cască și cu arici pentru mâneci dar nu unul clasic, ci unul construit din plastic cu elemente care se îmbină unul în altul și generează o prindere foarte eficientă. În felul acesta, nu mai ai cum să-ți agăți diverse haine în arici pentru că nu mai există conceptul de scai care să agațe. Simplu. Materialul este elastic, mai ales în zonele în care există mișcare constantă, spre exemplu la umeri sau mâini, culoarea este cât se poate de neutră și – de precizat – dimensiunea L a fost potrivită pentru mine care de regulă port M.

O găsești la: Temporary Store
Preț: 400 lei

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Noile pedale Time Speciale 12, cu două tipuri de platformă

Am avut ocazia să testez o variantă de preproducție a noilor pedale Time Speciale 12, cu mențiunea din partea producătorului…

o zi in urma

Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Național de Enduro

Am stat de vorbă cu Ioniță Tămaș despre HEITS Apuseni Bike Cup, o competiție care se întâmplă să fie și…

o săptămână in urma

Soluție antipană Joe’s No Flats: am testat Super Sealant și Eco Sealant

Care sunt avantajele clare oferite de o soluție antipană? Pe mine mă interesează să fie eficientă cât mai mult timp,…

o săptămână in urma