Serios acum, când ai întâlnit ultima dată o jachetă impermeabilă de la un producător serios, care să coste 400 de lei? Ultima astfel de piesă pe care am avut-o la test provenea de la Muc Off și avea un preț recomandat de 200 de euro). E drept că avea câteva accesorii în plus, însă de principiu ambele produse fac cam același lucru: te protejează de ploaie. Dainese, în România, are momentan o altă politică de prețuri, acestea fiind chiar mai mici decât cele prezentate pe site-ul oficial.
Una peste alta, din punctul meu de vedere este o ofertă de neratat. Trimisă inițial pe la începutul verii, nu am avut deloc ocazia s-o testez cum se cuvine din cauza faptului că nu a plouat deloc. Abia acum de curând în toamnă am prins ceva ploaie, așadar ocazia perfectă s-o iau pe mine și să ies la pedalat. Prima impresie este că se simte foarte ușoară și destul de aerisită, însă nu atât de aerisită încât să nu transpiri un strop. Nu există momentan un astfel de produs, așadar trebuie să iei în calcul că un efort susținut cu această geacă pe tine va produce un plus de căldură. Din fericire există găuri de aerisire care pot fi folosite și ca buzunare însă de preferat să folosești buzunarul mare din spate ca să fii sigur că nu pierzi nimic.
Cu aerisirile desfăcută pedalatul la deal a fost mai suportabil, iar la vale a fost perfect. Deși ploua afară, nu erau mai puțin de 15 grade, o temperatură destul de mare pentru orice layer secundar, oricare ar fi acela. Cred că undeva pe la 6-10 grade te simți perfect cu această jachetă. Membrana impermeabilă este rezistentă la o coloană de apă de 10.000mm, așadar similar cu orice altă jachetă mai scumpă, fermoarele sunt bine protejate, iar partea din spate este mai lungă pentru a oferi un plus de protecție și în partea dorsală. După cum se vede din fotografii, cât ploaia a fost măruntă, stropii pur și simplu stăteau pe suprafața gecii. Probabil după vreo oră în ploaie torențială, începi să o simți pe piele.
Este dotată de asemenea cu glugă care vine perfect peste cască și cu arici pentru mâneci dar nu unul clasic, ci unul construit din plastic cu elemente care se îmbină unul în altul și generează o prindere foarte eficientă. În felul acesta, nu mai ai cum să-ți agăți diverse haine în arici pentru că nu mai există conceptul de scai care să agațe. Simplu. Materialul este elastic, mai ales în zonele în care există mișcare constantă, spre exemplu la umeri sau mâini, culoarea este cât se poate de neutră și – de precizat – dimensiunea L a fost potrivită pentru mine care de regulă port M.
O găsești la: Temporary Store
Preț: 400 lei
Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…
Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…
Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…
Vezi comentarii
Fain reviewul si pontul cu pretul mic pt un produs de calitate, multumim. Cu ce nu sunt de acord e partea aceasta: " însă nu atât de aerisită încât să nu transpiri un strop. Nu există momentan un astfel de produs,". Sa stii ca exista deja de cativa ani geci cu Goretex Active, care e un Goretex mai avansat si in care nu transpiri. Ok, costa peste 1000 de lei, dar exista si tind sa cred ca cine da peste 3k euro pe o bicicleta isi permite si o astfel de geaca.
Eu folosesc una de la Marmot, dar am vazut ca si La Sportiva, Ortovox si altii ofera asa ceva. Bafta!