Ca orice alt ciclocomputer de top, și Sigma BC 2209 Targa are dimensiuni generoase. Este un plus, deoarece informațiile sunt foarte lizibile, în schimb, dacă încerci să realizezi operațiuni asupra bicicletei și este necesar s-o întorci cu roțile în sus, există riscul să-l zgârii de sol (nu, nu așa am zgâriat ecranul). Depinde mult și de rise-ul ghidonului tău, care-l poate proteja în astfel de situații.
Altfel, tot de ceea ce ai avea nevoie se află la bord: ecran iluminat cu lumină albastră, funcție pe care am apreciat-o în mod deosebit, indicator pentru baterie, temperatură, viteză curentă, viteză maximă, distanța parcursă, comparație între viteza curentă și cea medie, cadență (doar dacă achiziționezi opțional și senzorul pentru cadență), informații despre bătăile inimii și calorii arse (cu ajutorul unui dispozitiv pe care-l prinzi în jurul pieptului), altitudine, diferența de nivel, altitudinea maximă atinsă în tura respectivă iar lista poate continua.
M-am axat pe cele mai importante funcții ale sale, multe dintre ele fiind cu adevărat utile. Este adevărat, multitudinea de butoane te poate induce în eroare. Ai două sus și două jos, dar trebuie să înveți ce face fiecare buton, ca apoi să înveți și combinațiile dintre ele.
Montajul se face foarte facil și am apreciat prinderile cu inel gumat (atât pentru computer cât și pentru senzor), în defavoarea prinderii cu dublu adeziv. La urma urmei, nu-l va mișca nimic din loc și ulterior, îl poți demonta oricând fără a lăsa urme pe ghidon sau pe furcă. Atenție, senzorul trebuie să fie relativ aproape de magnet, altfel nu transmite informațiile către computer. Nu la fel de aproape ca alte ciclocomputere concurente, dar acceptă o toleranță de maxim 10 mm. Menționez de asemenea că senzorul nu trebuie sincronizat cu computerul, ceea ce facilitează un montaj de tip mount and go.
Este rezistent la apă și așa cum era de așteptat poate fi conectat la computer pentru a putea descărca datele înregistrate. Din păcate, software-ul trebuie achiziționat (10 euro), nu este oferit gratuit în pachet, ceea ce din punctul meu de vedere constituie un minus.
La final aș dori să amintesc și de modul de hiking al ciclocomputerului. Nimic nou aici, dar este bine de știut că-l poți prinde la mână cu ajutorul curelei din dotare și să-l utilizezi pe munte, în drumeții. Prețul este pe măsură, 555 de lei pentru un ciclocomputer fiind o sumă importantă în bugetul unor persoane. Cu toate acestea, dacă ești profesionist sau dacă vrei să obții date complete despre tura ta, aceasta este una dintre cele mai rezonabile alternative de pe piață.
Importator în România: bikefun.ro.
Datele celor două concursuri de mtb-maraton marca BikeXpert au fost recent anunțate. Astfel, primul va fi Maratonul Vinului MARVIN pe…
După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…
Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…
Vezi comentarii
ms mult.
Mihai
Personal mi-a placut Sigma mai mult si asta cred ca reiese din textul de mai sus.
ms pt raspuns.
eu sunt Mihai (cel care a pus postul cu smart 9.0)
Oki voi tine cont.ce v-a placut mai mult? ma intereseaza sa fie simplu de folosit si rezistent.
Acesta face parte din aceeasi clasa: http://www.freerider.ro/accesorii/ciclocomputer-vdo-z3-25356.html
salut,
as dori sa stiu ce modele au mai fost testate de catre voi, la freerider, in acceasi categorie de pret.sunt tentat sa skimb actualul model de care v-am vorbit mai sus.
Salut,
Am avut in trecut produse Sigma.Sunt foarte bune, insa si destul de scumpe.
Momentan folosesc un Smart 9.0 Wireless
http://www.shopbot.com.au/ps-smart-9-function-digital-wireless-computer--computers-30777353.html
sau
http://www.highonbikes.com/smart-9-function-digital-wireless-bike-cycle-computer.html
Este foarte ok, rezista la apa si e destul de versatil, insa din pacare nu mai gasesc manualul pe net.
Salut! Ar fi binevenit sa postezi și câteva exemple de produse cu funcții similare, oferite pentru un buget mai mic. Din segmentul său (și sunt alte ciclocomputere mult mai scumpe), acest model mi s-a părut cea mai decentă alternativă.
Pe langa plasticul rezistent la zgarieturi, care se zgarie defapt si cele 4 butoane nu inteleg ce functii sau optiuni justifica pretul exagerat. 10 Euro (~45 Ron ) pentru un soft era prea mult la pretul de peste 100 Euro ?
Daca suntem obiectivi... sunt multe alte ciclocomputere care au cel putin aceelasi functii si la preturi mai decente, temperatura, iluminare, calorii le regasim si pe alte produse, iar la "rezistenta" sa fim seriosi cate computere ati busit pana acum ?