Categorii: AccesoriiDiverse

Bidonul Fabric fără suport (2016)

Deși este un lucru rar, am primit pentru teste un bidon pentru hidratare de la Fabric. Evident, nu este vorba de un bidon simplu. Bidonul de la Fabric este dotat cu o valvă de calitate și, mai ales… nu are nevoie de suport pe cadrul bicicletei.

Este totuși incorect să spunem că nu are nevoie de suport. Nu are nevoie de suportul clasic, pe care îl găsim pe toate bicicletele. El se transportă pe cadru cu ajutorul a două mici prinderi din plastic care se montează în găurile speciale ale cadrului.

Cel mai mare avantaj care pare să vină este cel al greutății. Prinderile speciale sunt cu siguranță cu mult mai ușoare decât un suport normal. Acest lucru ar putea să conteze mult pentru cei ce se străduiesc să construiască o bicicletă cât mai ușoară.

Pe de altă parte, bidonul pare a fi de cea mai bună calitate. Capacul este dotat cu o valvă care se deschide prin mușcătură sau la apăsarea bidonului cu mâna. Valva nu permite ieșirea accidentală a lichidului. Ea are de asemenea și o poziție complet închisă. Forma e anatomică, așa că stă bine în mână iar nervurile de pe suprafața sa fac să nu fie foarte ușor de scăpat din mână.

Bidonul se prinde de suportul său cu ajutorul unor fante. Acestea sunt destul de largi pentru a fi ușor de poziționat din mers, chiar și dacă concentrarea la pedalat e maximă. Odată ce se fixează cu un click ferm în suport, bicicleta poate fi folosită normal. Am făcut niște coborâri destul de solicitante iar bidonul plin cu apă a rămas la locul său.

Concluzia este că bidonul reprezintă o opțiune interesantă. El vine cu două prinderi incluse, așa că poate fi folosit pe două biciclete. Capacitatea sa este de 600 ml, ceva mai mare decât un bidon normal de 500 ml. Singurul lucru este că utilizatorii vor trebui să fie atenți să îl spele după fiecare folosire, deoarece e păcat să prindă miros, fiind totuși destul de scump.

Plus: prindere ușoară, calitate bună, valvă performantă

Minus: se poate pune înapoi pe cadru doar într-o singură poziție

Importator: www.extremeriders.ro

Preț: 65 lei

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Vezi comentarii

  • Intrebarea cea mai importanta, pentru mine personal, este cat de bine sta fixat la parcurgerea unui traseu mai accidentat un pic ?
    Nu ar fi prea placut ca intr-o tura la munte sa te opresti la fiecare radacina peste care treci si sa culegi bidonul de pe jos.

    • L-am zguduit bine în suport şi nu pare să cadă, face un click la poziţionarea corectă. La urma urmei bidoanele se pierd foarte des şi din suportul normal. Click-ul acela pare să îl ţină fixat. Pe de altă parte, bidonul e nou, nu ştiu cum va sta după câteva sute de ore de funcţionare.

  • Pana nimeresti pozitia sa-l pui la loc in mers...:D
    Sper ca sunt si de 750ml,pt unii setosi.

    • Intră destul de uşor, are marjă mare de eroare. Dar evident un bidon normal se introduce mai repede.

  • Comandat! Imi place ca e simplu si chiar aveam nevoie de ceva usurel. Multumesc de recomandari.

    Apropo, astazi mi-a ajuns TiGr Lock Mini, care tot dupa articolul vostru l-am comandat.

    Spor!

  • " Capacitatea sa este de 600 ml, ceva mai mare decât un bidon normal de 500 ml. Singurul lucru este că utilizatorii vor trebui să fie atenți să îl spele după fiecare folosire, deoarece e păcat să prindă miros, fiind totuși destul de scump."

    Nu va suparati, cum vi se pare textul? Mai cititi-l!

    Chiar era nevoie sa subliniati ca 600 e ceva mai mare decat 500ml?
    Destul de scump? 65RON? Cand bicicletele mid-entry incep de la 2500RON? E de bun simt sa speli bidonul de apa dupa folosire!

    Succes!

    • 65 lei este o sumă imensă pentru un bidon, care este un consumabil care uneori la concurs se aruncă în punctul de alimentare pentru a uşura bicicleta. Se mai pierd, cad şi se sparg, viaţa lor e extrem de scurtă. De obicei bidoanele costă 10-20 lei, dar de multe ori se primesc gratuit în pachetele de înscriere la competiţii. Un ciclist pasionat are mereu 20-30 de bidoane pe acasă...
      Cu spălatul, există ciclişti pedanţi, cum probabil sunteţi, dar sunt şi alţii mai neglijenţi, care le uită murdare cu săptămânile pe bicicletă. Aş zice că ultimii sunt mult mai mulţi. Iar la 65 lei e păcat.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

o săptămână in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma