TacX a prezentat cel mai avansat trainer de până acum, alături de alte noutăți

Anul acesta chiar m-am distrat cu cei de la TacX, surpriza fiind de fapt că olandezii chiar au umor. Și ce umor. Trecând peste interactivitatea dialogului și toată partea amuzantă din spatele acestuia, am realizat cu stupoare că m-am așezat pe cel mai avansat trainer din lume, în condițiile în care nu sunt fan al acestor aparate. Însă un Neo Bike aș dori să am în sufrageria mea și cât mai rapid. Nu acum, la iarnă.

Neo Bike este unul dintre cele mai precise astfel de trainere din lume, este gândit pentru șoselari și triatloniști, iar posibilitățile de ajustare sunt infinite: de la șa, până la ghidon, totul poate fi aranjat rapid în așa fel încât să te simți exact ca pe cursiera ta.

E pe bune, Neo Bike e chiar avansat. Foarte avansat.

Mai mult decât atât, de pe display-ul mic central poți alege aceleași rapoarte pe care le folosești pe propria-ți bicicletă (număr de dinți, număr de foi, număr de pinioane cât și dimensiunea acestora). Și culmea, poți să simți când pedalezi pe drumuri pietruite sau poți chiar frâna atunci când cobori. Display-ul este gândit în așa fel încât chiar să ai senzația că te afli la vale, iar separat, există două ventilatoare montate în față care te vor ține la temperatura optimă (și își vor mări rpm-ul pe măsură ce pedalezi mai tare). Poți schimba vitezele în voie, atât foile cât și pinioanele și chiar dacă acestea nu există fizic, le simți imediat în picioare. În orice caz, pe scurt aș putea spune că mi-a schimbat percepția despre trainere și chiar dacă prefer iarna să ies să simt frigul, acesta ar fi singurul care m-ar putea ține sub acoperișul casei.

Două ventilatoare plus alegerile pe care le faci pentru rapoarte.
Ghidonul este desigur ajustabil.
La fel și poziția șeii.

Modelul Flux a primit de asemenea ceva modificări și adnotarea 2 în denumire. Pe scurt, acesta se simte mai realist decât versiunea anterioară datorită modificărilor aduse în interior, este mai puternic ca înainte și te poate purta chiar și pe cățărări de 15% cu o forță realistă. Se poate utiliza de asemenea împreună cu bicicletele de munte, fiind compatibil în prezent cu cuștile mai lungi ale schimbătoarelor de pinioane.

Magnum a fost de asemenea prezent la Eurobike, oferindu-ți posibilitatea să-l folosești cu bicicleta direct pe el sau ca bandă de alergare.

Asta înseamnă să ai spațiu din belșug pentru disciplina ta preferată: ciclism sau alergare.

O altă noutate simplă dar eficientă este noul suport de bidon Radar, gândit pentru utilizarea cu mâna stângă sau dreaptă. Sticla se introduce sau se scoate prin lateral, însă în funcție de mâna pe care o utilizezi îl poți monta invers. Simplu și eficient!

Cu cele 45 de grame ale sale TacX Radar se poate numi ușor.

Distribuitor național: Giant România

Alte produse prezentate la Eurobike:

Dragos Mitroi

Inițiatorul proiectului FreeRider.ro, are la activ peste 250 de biciclete testate și evaluate în mod obiectiv. Pedalează din 1998 pe mountainbike și din 2009, aproape zilnic, pe site-ul de față.

Share
Published by
Dragos Mitroi

Stiri Recente

Riders Club anunță concursurile pentru sezonul 2025

Pentru 2025 Riders Club anunță organizarea a 5 concursuri de ciclism cross country și mtb, însă în plus față de…

6 zile in urma

Bryton lansează noul ciclocomputer smart Rider S510

Dacă în februarie 2022, Bryton prezenta un nou model de ciclocomputer, mai precis Rider S500, azi avem lansarea următoarei versiuni,…

2 săptămâni in urma

Test – bicicletă gravel electrică Van Rysel E-GRVL AF HD

Disciplina gravel devine din ce în ce mai populară, iar producătorii nu se sfiesc să lanseze constant modele noi. Martor…

2 săptămâni in urma