Stages intră pe piața computerelor cu GPS cu modelul Dash

Stages, companie cunoscută pentru powermetrele lor la un preț avantajos, a anunțat încă din toamnă lansarea pe piață a unui computer de bicicletă cu GPS care să folosească eficient datele de putere pentru a ghida antrenamentul. Acesta este și scopul principal al modelului denumit Dash, să prezinte informațiile despre parametrii turei clar pentru a maximiza efectele antrenamentului. Alături de computer a fost lansată și o aplicație online, Link, care ajută la planificarea antrenamentelor. Deși era planificată lansarea pe piață la începutul anului, computerele Dash vor fi livrate de-abia începând cu această lună, Iunie 2017.


Deși powermetrele Stages se împerechează corect cu alte computere, celelalte modele de pe piață nu sunt orientate special pentru antrenamentul după putere. Astfel, Stages a gândit Dash exact în acest scop, cicliștii putând să își optimizeze timpul petrecut pe bicicletă pentru un maxim de antrenament și să își aleagă exact ce informații doresc să vadă.

Afișajul de 2.7″/ 200×400 pixeli LCD nu este cu mult diferit de cel al altor modele premium, cum ar fi Garmin sau Wahoo, dar posibilitatea de a schimba rapid prin rotație de la afișare portret la afișare landscape permite să se aleagă informațiile care sunt pe ecran foarte rapid în funcție de tipul de antrenament care se dorește să fie efectuat.

Utilizatorii pot alege să fie afișate pe ecran oricâți parametrii între 1 și 16 cu ecranul împărțit între aceștia. Există și un mod split screen în care jumătate din ecran afișează informații selectate în timp ce în cealaltă jumătate se poate intra prin meniu pentru vizualizarea altor date.

Dash folosește un ecran antireflexie și 5 butoane pe margina feței superioare cu care se poate naviga prin toate funcțiile. Prinderea pe ghidon este una modulară și nu e compatibilă cu Garmin, dar permite rotirea cu 90 de grade foarte rapidă a computerului. În pachet este inclus și un suport pentru montare în fața ghidonului.

Autonomia anunțată a bateriei este de 25-30 de ore iar greutatea este de 120 g. Pentru conexiune cu senzorii folosește atât ANT+ cât și Bluetooth Smart.

Aplicația Stages Link prelucrează toate datele de pe Dash și ajută la obținerea de rezultate maxime din antrenament.

De pe computer sau de pe un dispozitiv mobil, Link permite configurarea informațiilor afișate de Dash. De asemenea se pot defini planurile de antrenament. La final toate acestea sunt transmise wireless la computer care își va sincroniza în același timp informațiile cu aplicația. Datele se pot transmite fie wireless fie prin microUSB și pot fi sincronizate cu Strava, Training Peaks sau alte aplicații online.

Planurile de antrenament din aplicația Link sunt momentan în fază beta de testare. Oricine poate acum să își facă un cont gratuit și să își creeze propriile planuri de antrenament pentru diverse obiective. Link include o serie de instrumente detaliate care ajută la crearea planului de antrenament personalizat doar cu ajutorul informațiilor simple despre obiective și timpul disponibil. Aplicația a fost dezvoltată împreună cu compania Todays Plan.

Odată cu lansarea oficială însă, aplicația Link va necesita un abonament Premium de 20 USD/lună pentru a folosi instrumentele de antrenament. Cumpărătorii computerului Dash vor beneficia de 2 luni gratuit dar vor primi totuși în continuare acces la instrumentele de bază.

Indiferent dacă utilizatorul are sau nu un cont pe Link, Dash îl va ghida prin planul de antrenament cu informații despre sprinturile planificate pe parcurs. Va colecta de asemenea date despre FTP și zonele de antrenament și le va trimite direct în planurile de pe Link pentru a optimiza antrenamentele următoare.

Dash se poate comanda și livra direct de pe pagina producătorului la prețul de 400 USD, incluzând acces pe viață la partea de management din aplicația Link, pentru restul de servicii fiind necesar abonamentul.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma