Skookum şi Rhino, două noi fatbike-uri de la Fatback

FatBack vine cu două noi modele de biciclete fat pentru iarna asta, la puţin timp după lansarea pe piaţă a modelului Corvus de carbon. Dacă Corvus pare să fie o bicicletă pentru adventure, noile modele par să fie mai mult adaptate pentru trail iar Rhino vine cu un cadru de aluminiu care ar trebui să reprezinte o opţiune mai ieftină pentru un fatbike de calitate.

În comparaţie cu Corvus, Skookum are geometria adaptată la furca de 120 mm, marea majoritate a fatbike-urilor fiind construite pentru furci de 100 mm. Skookum este astfel o opţiune pentru cei care doresc o cursă mai lungă a furcii şi un cadru de carbon. Anvelopele maxime acceptate sunt de 4.8 inch pe jante de 100 mm iar chainstay-ul de 440 mm este destul de scurt şi permite angrenaje cu factor Q mic. Butucii sunt pe standardul de 197 mm conceput de Fatback în 2012, dar de data asta este folosit un ax thru de 12 mm în loc de un Quick Release clasic.

Cadrul are de asemenea protecţii încorporate pe downtube şi chain-stay, rutare internă a cablurilor inclusiv pentru tijă reglabilă, prinderi de etrier postmount, headtube tapered şi design optimizat pentru transmisie 1x.

Skookum va fi disponibil în trei mărimi, între 16 şi 20 inch şi va folosi un unghi al furcii de 68.5 grade.

Seria Rhino 6000 reprezintă un nou pas în evoluţia fatbike-urilor de aluminiu şi adaugă dropouts-uri ce permit folosirea ca şi single speed. Chainstay-urile sunt ceva mai lungi decât la Skookum iar Rhino acceptă anvelope de 4.8 inch pe jante de 100 mm şi furcă rigidă sau cu suspensie de tip tapered. Cadrul are cablurile rutate extern şi prinderi pentru portbagaj în spate, ceea ce o face mai potrivită pentru ture backcountry.

Rhinos e disponibilă într-o gamă largă de mărimi, cu cadrul între 14 şi 22 inch.

Ambele biciclete sunt proiectate să accepte atât roţi 27.5+ cât şi 29+. Echiparea finală şi preţurile vor fi disponibile cât de curând.

Horațiu Campian

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

Share
Published by
Horațiu Campian

Stiri Recente

Două etape din Cupa Mondială de eMTB din 2025 vor avea loc în România!

După succesul incredibil pe care l-a avut organizarea Campionatului European de MTB anul acesta, în luna mai, la Cheile Grădiștei,…

o săptămână in urma

Test – șa Prologo Dimension AGX Space Slide Control

Șaua bicicletei este un subiect sensibil, și la propriu si la figurat. Așa că este greu și pentru noi să…

2 săptămâni in urma

Federația Română de Ciclism anunță organizarea Campionatului Național de Ciclocros 2024-2025

Sezonul hibernal nu este deloc unul “mort”, pentru că este vremea concursurilor de ciclocros. Astfel, pe data de 12 ianuarie…

2 săptămâni in urma